InHoReCa  in your country
SRBIJA
Zanimljivosti
07.08.2019.

KINA

Šangaj od sada ima generalnog direktora noćnog života

Noćni život počeo je da cveta u velikim kineskim gradovima, a jedan od njih je Šangaj, koji je u aprilu predstavio smernice za podsticanje noćnog života.

U okviru tog podsticanja Šangaj je otvorio i novo radno mesto – generalni direktor noćnog života.

Iako je Šangaj grad koji nikada ne spava, gradskim podsticajnim merama noćnog života dodatno je razbuđen.

U Huangpu oblasti, Jujuen poslovni park ima i drevnu lepotu i moderne atrakcije, i tipični je predstavnik šangajske ekonomije noćnog života.

Od 1. avgusta, radno vreme Jujuen parka je produženo, što je privuklo više ljudi. Ujedno, Huangpu je prvi urbani distrikt u Šangaju koji ima generalnog direktora noćnog života, a on svoje pomoćnike i savetnike.

Generalni direktor noćnog života Hu Đunđije kaže da je produžavanje radnog vremena Jujuen parka privuklo nove potrošače, ali smatra da je ključ noćne ekonomije u različitim sadržajima u svakom regionu.

U internacionalnoj metropoli kakav je Šangaj, karakteristični sadržaji mogu da se nađu u svakom poslovnom okrugu. Za Jujuen park, to je kultura. Ostvarili smo saradnju sa nekim domaćim modnim markama koje ističu kinesku kulturu u svom dizajnu, objašanjava Hu.

Druga poslovna zona Šangaja, Sintijendi, koju posebno vole mladi, ima mnogo restorana, barova, malih muzeja, prodavnica sa suvenirima i galerijama.

Poslednjih mesec dana, otkako je krenulo letnje vreme, imali smo 1,5 puta više gostiju nego kada smo otvorili bar prošlog novembra, priča barmen Jang Ćihao.

U ekonomiji noćnog života od ovog vikenda učestvuje i šangajski Park divljih životinja, koji je posetiocima ponudio noćne obilaske. Osvetljenje u zoo-vrtu postavljeno je tako da imitira mesečinu, a deluje da su, osim posetilaca – noćnih ptica, zadovoljne i prave životinje.

Ako imate dovoljno sreće, možete videti neke aktivnosti lavova i tigrova koje ne mogu da se vide na televiziji. Na primer, kako se udvaraju, navodi zamenik menadžera Parka divljih životinja u Šangaju Čung Ji.

Ekonomiju noćnog života, osim Šangaja, podstiču i drugi veliki kineski gradova, poput Pekinga i Tijenđina, a vlasti se nadaju da će veća potrošnja doneti nove velike prihode.

Izvor: RTS/B92
Foto: rs.chineseembassy.org​

-