InHoReCa  in your country
SRBIJA
Zanimljivosti
22.07.2019.

AUSTRIJA

Muzički hoteli u Beču

U Beču, svetskoj prestonici muzike čak hoteli imaju posebnu muzičku nit. Sledi mali izbor ove neobične ponude u glavnom gradu Austrije...

Hotel Bristol se nalazi preko puta Bečke državne opere, stoga ne čudi što ima najbolje odnose sa čuvenom operskom kućom. Salon Opéra naziv je posebnih manifestacija koje se održavaju povodom aktuelnih operskih premijera u tom hotelu sa pet zvezdica u čuvenoj ulici Ringštrase. Tokom služenja poslepodnevnog čaja i kulinarskih specijaliteta i uz čašu šampanjca zvezde opere (pevači, dirigenti, režiseri) daju uvid u aktuelne produkcije.

U hotelu Imperial gosti mogu da rezervišu veče uz koncert klasične muzike. Tzv. "Bezendorfski ciklus koncerata" povezuje muzičke i kulinarske specijalitete. Oni kulinarski zainteresovani mogu u hotelskom restoranu da uživaju u specijalno za njih komponovanom meniju. Ko u hotelu Imperial uz apartman rezerviše i specijalni aranžman dobija lični muzički CD, koji pravi kompozitor na osnovu muzičkog testa.

Rezidencija Palais Coburg Residenz ima ekskluzivan novogodišnji aranžman koji pored četiri noćenja u carskom apartmanu između ostalog obuhvata dve karte za čuveni Novogodišnji koncert.

U bečkom hotelu Sacher iza Državne opere, predsednički apartmani nazvani su po čuvenim operama kao što su Mocartova Čarobna frula ili Pučinijeva Madam Baterflaj. Elegantni apartman u potkrovlju nosi naziv opere Kloda Debisija Peleas i Melisanda.

Kako se u Beču ispravno pleše može se naučiti u hotelu Boutique-Hotel Donauwalzer na Bečkom girtlu. Tamo se pod stručnim vođstvom za goste održavaju kursevi valcera. Ko želi lično muzički da se oproba, može to učiniti u luksuznom predsedničkom apartmanu hotela Park Hyatt Vienna. Površina od 170 m2 pruža dovoljno mesta za elegantni klavir čuvenog bečkog proizvođača Bösendorfer.

Izvor: eKapija
Foto: www.sacher.com

-