InHoReCa  in your country
SRBIJA
Zanimljivosti
06.05.2019.

JAPAN

Kafić u kome gosti žale za izgubljenim ljubimcima

Tokijski Pet Loss Cafe je prvo mesto u Japanu koje nudi prostor u kojem ljudi koji su izgubili ljubimce mogu da se uz šoljicu toplog napitka prisećaju trenutaka provedenih s uginulim ljubimcem.

Gosti prilikom posete ispune dokument u kojem odgovaraju na pitanja o gubitku ljubimca, na osnovu kojeg radnici kafića saznaju da li im je potreban razgovor ili žele da budu sami.

Predsednik Dearpeta – najvećeg japanskog proizvođača predmeta za oltare posvećene uginulim ljubimcima, Takeši Nibe kazao je da su mnogi kupci koji su dolazili da kupe predmete izrazili želju za postojanjem mesta na kojem mogu da oplakuju svoje ljubimce i o tome razgovaraju s drugima.

Ricuko Šimazaki (58), putuje 70 minuta vozom kako bi posetila ovaj kafić, u kome može da oplakuje uginulog ljubimca, bez da je drugi gosti čudno gledaju. Kako prenosi The Japan Times, ovaj kafić je jedini javni prostor gde Šimazaki i ostali gosti koji su izgubili svoje kućne ljubimce mogu da izraze svoju tugu za uginulim psom, a da budu shvaćeni.

Upravo je Šimazaki, kojoj je pre godinu dana uginuo mužjak ši cua bila među prvim gostima kafića otvorenog u februaru.

Izvor: N1
Foto: www.japantimes.co.jp

-