InHoReCa  in your country
SRBIJA
Zanimljivosti
28.02.2020.

SVET

Heineken promovisao novu reklamu za odgovornu konzumaciju

Nosioci kampanje odgovorne konzumacije Heinekena i Formule 1 “When you drive never drink”su Keke i Niko Rozberg

U okviru kampanje, stariji i mlađi Rozberg takmiče se jedan protiv drugog u raznim aktivnostima, poput boćanja, tenisa i ribolova, a gde otac na interesantan način deli lekcije sinu.

Kako se navodi u saopštenju TV reklama prenosi poruku da bez obzira na to koliko ste samouvereni i iskusni za volanom, najbolji vozač je uvek onaj koji kada vozi ne pije.

Heineken je važan deo svog partnerstva sa F1 posvetio tome da se prenese poruka potrošačima da kada voze, nikada ne piju. To je poruka o odgovornosti, koju i sam delim, i koja je od ključne važnosti za bezbednost u saobraćaju. Najnovija kampanja nas podseća na to da je apstinencija od alkohola za volanom jedina opcija, bez obzira na to da li ste profesionalni vozač ili ne, poručuje Niko Rozberg.

Istraživanja su pokazala da je prekomerno samopouzdanje u vozačku sposobnost nakon konzumiranja alkohola jedan od najčešćih uzroka vožnje u pijanom stanju.

Kako bi kampanja “When you drive never drink” bila delotvorna, prvo smo morali da sistemski analiziramo uzroke vožnje pod dejstvom alkohola. Globalno istraživanje Heinekena, koje je pokrilo 1000 vozača, od 25-54 godine na 10 tržišta širom sveta, otkrilo je da, iako ljudi ne nameravaju da piju i voze u isto vreme, često kada se nađu u situaciji donošenja odluka padaju u iskušenje. Zahvaljujući tome, sada znamo u čemu je problem, i možemo lakše da se fokusiramo na mehanizme prevencije vožnje u alkoholisanom stanju, uključujući i sjajnu reklamu sa Kekeom i Nikom Rozbergom, rekao je Đanluka Di Tondo, senior direktor Heineken-a.

-