InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
28.06.2019.

INVESTICIJE

Valamar kreće u izgradnju najvećeg letovališta u Hrvatskoj

Kompanija Valamar ove jeseni Valamar počinje gradnju najvećeg hrvatskog letovališta ukupne vrednosti 790 miliona kuna, pa će porečki hotel Pical biti transformisan u luksuzni resort s pet zvezdica i oko 500 smeštajnih jedinica.

Letovalište će moći da primi čak 1.700 gostiju, imaće po sedam barova i restorana, bazene sa 2.200 m2 vodene površine, a urediće se i plaža sa Sundance plažnim klubom. takođe, biće izgrađen i kongresni centar za 1.200 gostiju, unutrašnji bazen i wellness centar. Izgradnja ovog letovališta predstavlja najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu, a završetak investicije planiran je za 2021. godinu.

Valamar je uspešno realiziovao investicije i poslovne ciljeve postavljene za prethodno trogodišnje razdoblje te sada kreće u novu fazu razvoja. Planiramo da nastavimo razvijanje poslovanja u skladu s našom formulom uspeha koja počiva na ulaganjima u zaposlene, proizvode i destinacije, vodeći brigu o održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju. Međutim, potrebno je još raditi na opštoj konkurentnosti hrvatskog turizma u poređenju s ostalim destinacijama na Mediteranu, ako želimo da ojačamo investicioni potencijal turističkog sektora i zadržimo naše delatnike u turizmu Hrvatske, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Izvor i foto: seebiz.eu

-