InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
05.08.2019.

CRNA GORA

Ulaganja u Porto Montenegro se nastavljaju

U projekat nautičkog naselja i marine Porto Montenegro do sada je uloženo više od 560 miliona evra, a Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, procenjuje da će u narednih 15 godina biti uloženo još 500 miliona evra.

Moramo imati u vidu da gradimo tek na jednoj četvrtini onoga što bi trebalo da bude na 24 hektara, koje je nekada pripadalo Arsenalu. Ja verujem da u narednih 15 godina možemo govoriti o dodatnih 500 miliona evra investicija. To je teško predvideti, jer se studija lokacije tek usvaja, rekao je Kalezić u intervjuu za televiziju Nova M.

Prema njegovim rečima, u Porto Montenegru se sada realizuju dva projekta vredna više desetina miliona evra: Trenutno završavamo dve poslovno-rezidencijalne zgrade: zgradu Baja, koja je nastavak hotela Regent i time se završava sistem Regent Pool Club Residences. Paralelno završavamo zgradu koja se zove Elena, vrednosti 20 miliona evra i više, koja će biti otvorena ovog leta.

Kako kaže, namera je da se Tivat i cela Boka integrišu sa Porto Montenegrom, kako bi se privukli klijenti i potencijalni gosti.

Naša primarna grupa su potencijalni vlasnici stanova, nautičari, oni koji dolaze brodovima. Ciljna grupa su i turisti koji dođu da popiju kafu, da se time razbije mit da u Porto Montenegru ne može da se popije kafa za 1,5 ili 2 evra, objašnjava on.

Dodaje da je u master planu i povećanje broja vezova za jahte na 450.

Otpočinjanje investicija doprinelo je i povećanju broja zaposlenih, pa tako Porto Montenegro trenutno, u sezoni, zapošljava nešto više od 1.000 ljudi, rekao je Kalezić.

Izvor: Tanjug/eKapija
Foto: www.portomontenegro.com

-