InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
04.02.2020.

CRNA GORA

U planu dodatno ulaganje u hotel Kraljičina plaža

U hotel Kraljičina plaža u Budvi u tekućoj godini trebalo bi da bude investirano 11,62 miliona evra za prvu fazu projekta, pišu crnogorski mediji

U delu koji se odnosi na tekuću godinu navodi se takođe da je investitor saopštio da su za naredni period ugovorene obaveze u cilju završetka i kompletiranja dizajnerske dokumentacije u ukupnom iznosu od 406.000 evra.

Ugovor o zakupu hotela Kraljičina plaža zaključen je u januaru 2007. godine, a aneks broj 1 ugovora usvojen je na sednici Skupštine 29. decembra 2015. Odlukom je određeno da se aneks prihvata pod uslovom da se izgradnja hotela Kraljičina plaža završi najkasnije tri godine nakon dobijanja dozvole, odnosno stvaranja neophodnih administrativnih preduslova od nadležnih organa države.

Adriatic propreties podneo je prijavu gradnje u novembru prošle godine, kada su se stekli uslovi za početak investicionih aktivnosti, a samim tim i za pripremu i dostavljanje izveštaja o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu aneksa za period od 2016. do prošle godine.

Zakupac je obavezan da u hotelski kompleks koji obuhvata hotele Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer, investira ne manji iznos od 110 miliona evra.

-