InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
20.01.2020.

SVET

"Turizam pijančenja" zakonom zabranjen na Balearskim ostrvima

Regionalna vlada Balearskih ostrva usvojila je zakon koji uključuje zabranu "happy hoursa", otvorenih šankova, te ograničava prodaju alkohola u centralnim zonama tog španskog ostrva u Sredozemnom moru.

Novi zakon zabranjuje i "balconing", opasnu praksu koja je poslednjih godina odnela dvanaest života pijanih turista. "Balconing" je prelaženje s jednog balkona na drugi, uglavnom u hotelima i turističkim apartmanima, ili pak skakanje s visokih balkona u bazene.

Alkoholne ekskurzije ili "pubcrowling", automati s alkoholom, žurke na brodovima poznate kao "party boats", te oglasi za alkoholna pića zabranjeni su u mestima Plaja de Palma i Magaluf na ostrvu Majorci, a takođe i u Sant Antoniju na ostrvu Ibici.

Turisti neće moći da kupuju alkohol u tim zonama od 21h do 8h ujutro. Ta su mesta posebno popularna među britanskim turistima.
Balearska ostrva postaju prvo mesto u Evropi u borbi protiv turizma temeljenog na ekscesima, rekao je medijima Iago Neguerela, zadužen za privredu i turizam u regionalnoj vladi.

Kritičari novog zakona smatraju da će naškoditi malim trgovcima na ostrvu Majorci i Ibici.

izvor: n1.rs

-