InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
20.03.2020.

REGION

Trebinje priprema Strategiju razvoja turizma

Kompanija Horwat HTL Corporate, koja je radila strategije turizma Beograda, Ljubljane, Zagreba, Dubrovnika, Istre, sada je izabrana da kreira Strategiju razvoja turizma Grada Trebinja za period 2020-2030. godine.

Uz poljoprivredu i energetiku, Grad Trebinje odredio je turizam kao strateški fokus razvoja.

Iskustva kompanije Horwat biće od velikog značaja za izradu naše strategije. Svakako da će se najviše govoriti o ruralnom, verskom, sportskom, vinskom i enogastronomskom turizmu našeg grada, kažu za eKapiju iz uprave Grada Trebinja.

Kako bi Trebinje adekvatno ispratilo turističke trendove, moraće da se radi i na gradskoj infrastrukturi. Neophodno je poboljšati prilazne puteve, izgraditi kapacitete za ruralni turizam, ali i raditi na edukaciji kadrova u turizmu.

U toku je uređenje biciklističke staze, a u završnoj fazi je gradnja zatvorenog bazena. Takođe, priprema se projektna dokumentacija za kanal oko Starog grada (hendek), kao i gradnja Duhovnog centra Mrkonjići.

Kako kažu u upravi grada, novi kapaciteti i sadržaji obogatiće turističku ponudu.

U 2019. godini bilo je novih smeštajnih kapaciteta i novih sadržaja u odnosu na prethodni period, što je rezultiralo time da je po prvi put evidentirano više od 100.000 noćenja i da nas je britanski Telegraf preporučio kao drugo mesto u svetu od 10 koje bi trebalo posetiti u 2020. godini, kažu u upravi Grada Trebinja.

Izvor: ekapija.com

Foto: Pixabay

-