InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
14.08.2019.

SRBIJA

Širi se Ribarsko naselje u Priboju

Radovi na izgradnji bungalova u Ribarskom naselju, na Potpećkom jezeru, u blizini Priboja, privode se kraju. Osim 11 bungalova urađeni su i prateći objekti za ribare i čamce. Uskoro počinje i izgradnja auto kampa, koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine, a u planu je i izgradnja bazena, gde će posetioci moći preko dana da se kupaju, kad se ne peca riba.

Ove godine postavljamo pet kampova po 35 kvadrata, a sledeće godine još 10, da bismo ušli na evropsku kartu auto kampova. Biće i dve kuće na sprat i restoran. Biće apsolutni uslovi da se ljudi i odmore i pecaju, kaže član opštinskog veća Priboja Miralem Gogalić, piše lokalni portal ZoomUe.

Da bi Ribarsko naselje dobilo punu namenu još preostaje da se voda u kojoj će se loviti bude očišćenja od smeća koje pluta Limom. Uskoro će na kilometar uzvodno biti postavljene mreže koje će kupiti otpad.

Podsetimo, postojeći sadržaji Ribarskog naselja Potpeć koji su bili hit na proteklom Sajmu turizma, biće dopunjeni ove godine pored bungalova, i mokrim čvorom i marinom za čamce, čime će se kompletirati turističko-sportska ponuda u Priboju.

Izradnja naselja je počela pre dve godine i realizovana je uz pomoć Ministarstva trgovine i turizma, koje je za njegovu izgradnju izdvojilo 17 miliona dinara.

Izvor i foto: eKapija

-