InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
02.10.2019.

AKTUELNO

Prva promocija Beograda u Ankari

Nedavno je u Ankari organizovana prva promocija Beograda kao turističke destinacije za predstavnike turističke privrede u regionu Ankare i istočne Turske koji je ocenjen kao veliki potencijal za turizam u našoj zemlji.

Na prezentaciji koja je organizovana u saradnji sa turskom avio kompanijom Turkish Airlines u hotelu Šeraton, direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, predstavio je turskim agencijama i turoperatorima mogućnosti za putovanja u Beograd i najznačajnije segmente turističke ponude naše prestonice, znamenitosti, atrakcije, kulturnu ponudu, manifestacije, gastronomiju.

Pored činjenice da je Turska jedno od najznačajnijih tržišta za Beograd, ovu promociju smatramo izuzetnom prilikom da naše rezultate poboljšamo ali i da doprinesemo ukupnoj razmeni dve zemlje, posebno imajući u vidu da smo je organizovali pred posetu predsednika Turske našoj zemlji, rekao je Miodrag Popović, direktor TOB.

Gostima se obratio i ambasador RS u Ankari, Zoran Marković, istakavši nove mogućnosti za turistički promet dve zemlje čemu bi u najvećoj meri doprinelo uvođenje direktne avio linije između Beograda i Ankare.

Usledili su radni sastanci predstavnika naše turističke privrede i predstavnika privrede ovog dela Turske, a zatim, u večernjim časovima, i prijem u prostorijama Ambasade RS u Ankari kom je prisustvovalo preko 200 zvanica, članova diplomatskog kora u Turskoj, zvaničnika grada Ankare, privrednika i medija među kojima i Turska nacionalna televizija - TRT.

-