InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
16.05.2019.

CRNA GORA

Poseta Starog grada u Budvi će se naplaćivati

Turistička organizacija opštine Budva će od ponedjeljka, 20. maja, početi da naplaćuje izletničku taksu od 1 evra turistima koji u okviru organizovanih grupa posećuju Stari grad.

Ova taksa biće naplaćivana tokom cele godine u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore, saopšteno je iz budvanske turističke organizacije.

Izletničku taksu ne plaćaju deca mlađa od 12 godina, osobe sa teškim čulnim i telesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija.

Taksu ne plaćaju strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano preko zvaničnih humanitarnih organizacija dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, kao i gosti smešteni u turističkim kapacitetima na području opštine Budva koji su već platili boravišnu taksu, navodi se još u saopštenju.

Planirano je da se izletnička taksa naplaćuje u novom informativno-turističkom punktu koji će biti izgrađen u centru Budve.

U toku je izrada glavnog projekta, tako da će do njegove realizacije i završetka radova, naplata biti organizovana u informativno-turističkom punktu u Starom gradu Budva, kažu u Turističkoj organizaciji.

Izvor: eKapija
Foto: budva.travel

-