InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
27.11.2019.

AKTUELNO

Novi informacioni sistem eTurista do kraja 2019.

Do kraja 2019. godine otpočeće novog Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – eTurista, rečeno je na konferenciji Smart E-Government

U Beogradu su na ovogodišnjoj međunarodnoj konferenciji Smart E-Government pod nazivom "Uticaj novih tehnologija na razvoj elektronskog poslovanja i elektronske uprave", predstavljeni planovi za uvođenje novih usluga i sistema eUprave.

Do kraja godine otpočinje produkcija novog Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – eTurista, a u toku su i početne aktivnosti na razvoju Centralnog registra stanovništva koji treba da se uspostavi do septembra 2020. godine, dodao je Jovanović.

Konferenciju Smart E-Government organizuju Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije Srbije (ASIT) u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Privrednom komorom Srbije i stručnjacima iz oblasti IT tehnologija u javnom i privatnom sektoru, a namenjena je rukovodiocima i IT menadžerima državnih organa, javnih preduzeća i lokalne samouprave kao i predstavnicima domaćih IT kompanija.

izvor: ekapija.com