InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
23.03.2020.

SRBIJA

Ne zaboravite na promociju u vreme krize

Ni u vreme pandemije ne treba zaboraviti na promociju, kaže za eKapiju direktor agencije Etourism Consulting Milan Stojković.

Za putovanja nije vreme, ali to ne znači da treba stati sa promocijom, već da ne treba promovisati ono što u datom trenutku nije ni prikladno ni izvodljivo, pojašnjava Stojković.

Direktor agencije Etourism Consulting Milan Stojković ističe da marketinške aktivnosti treba usmeriti na promociju lepih predela, destinacija, prenositi vrhunske doživljaje, pričati lepe priče - sve ono što čini turizam najlepšom delatnošću.

Nije potrebno kreirati skupe TV spotove, dovoljno je jednostavno održati aktivnost na društvenim mrežama. Ne samo da će ljudima biti drago da isprate ovakve promotivne sadržaje, jer će im skrenuti na kratko misli sa aktuelnih dešavanja i podsetiti na vreme kada smo mogli slobodno putovati i uživati, već će ove aktivnosti nagomilati želju i umnogome povećati turističku tražnju što će svima u delatnosti doneti više posla i brži oporavak u periodu posle krize, navodi Stojković.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost za oporavak tržišta, ukoliko bi se kriza završila do juna. Ipak, kako dodaje, teško je predvideti da li će po okončanju krize uslediti manjak tražnje i pad cena ili rast cena i nagli porast tražnje.

Ističe da je sada pravo vreme za detaljno čišćenje objekata, zamenu određenih elemenata enterijera, ali i za udruživanje turističkih radnika radi razmene iskustava, saveta i međusobne edukacije.

Pokrenuo sam Facebook grupu pod nazivom Turizam, ugostiteljstvo, hotelijerstvo koja je za kratko vreme okupila više od 600 članova i u kojoj turistički poslenici možda prvi put zaista počinju komunicirati međusobno i deliti vredne savete i informacije. To je ono što je bilo potrebno ovoj delatnosti i pre nego što je nastupila pandemija, ističe Stojković.

On dodaje da manji i srednji turistički privrednici u ovom slučaju mogu imati prednost jer će se brže prilagoditi novonastalim promenama.

Veći sistemi se teže menjaju i adaptiraju, nisu fleksibilni, i ako ne započnu već sada da rade na svojoj internoj reorganizaciji, edukaciji i unapređenju poslovanja i usluge, verovatno će biti u problemu, zaključuje Stojković.

Izvor: ekapija.com

Foto: Pixabay

-