InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
15.04.2019.

PROMOCIJA

Na drugom smo mestu po broju dolazaka stranaca u Evropi

Srbija je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi, u 2018. godini. Istovremeno, prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), naša zemlja je ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom većim od 100%.

U analizi Evropske turističke komisije navedeno je da su razlozi za petnaestoprocentni porast broja stranih turista, bezvizni režim koji Srbija ima sa Kinom kao i intenzivne online kampanje. Tokom ovih kampanja, višestruko je uvećana publika koja prati naloge na društvenim mrežama Turističke organizacije Srbije (TOS) dok video sadržaji koji promovišu turističku ponudu Srbije beleže milionske preglede.

Istovremeno, TOS nastavlja aktivnu promociju na kineskom tržištu i od danas do 17. aprila nastupa na sajmu COTTM u Pekingu. Zbog činjenice da najveći broj kineskih turista, koji dolaze organizovano, žele da obiđu i veći deo regiona, TOS na ovom sajmu nastupa zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore kako bi predstavili objedinjene turističke ponude dve zemlje. Na štandu se predstavljaju i Turistička organizacija Beograda, hoteli Holiday Inn Express i Prag Kopernikus, kao i agencije: Omnitours, Glob Metropoliten, Asteria, Uniline i Alphatravel. Tokom sajma u Pekingu, direktorka TOS-a Marija Labović nastupila je kao glavni panelista na konferenciji pod nazivom “The Evolution of Destination Marketing in Chinese Market”.

Broj ostvarenih noćenja turista iz Kine nastavlja da raste i u prva dva meseca ove godine i čak je 54% veći u odnosu na isti period prošle godine.

-