InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
15.05.2020.

Medijska kuća Priče sa dušom pokreće novu inicijativu u domaćem turizmu

Poziv domaćim turistima da u svoje planere dodaju i jedan obilazak sa licenciranim turističkim vodičem.

Privredno društvo Medijska kuća Priče sa dušom doo Aranđelovac volonterski pokreće ovu inicijativu sa iskrenom željom da turistički vodiči, ljudi koji su trenutno bez posla, ovog leta budu angažovani.

Oni nisu organizatori putovanja, već samo inicijatori akcije i davaoci informacija, a čitaoci će u kontakt sa vodičima dolaziti direktno ili preko posrednika, lokalnih turističkih organizacija i turističkih agencija.

Njihov poziv prenosimo u celosti:

Putovaćete ovog leta po Srbiji, istražiti mesta u kojima nikad niste bili, vratiti se u ona koja niste videli godinama i upoznati svoju zemlju na drugačiji način, iz ugla turiste?

Osim automobila, društva i odabira destinacije, da li ste razmislili o tome da bi bilo lepo da vas stručnjak upozna sa svojim gradom, planinom, prirodnim i istorijskim znamenitostima, da sa vašim vodičem prođete kroz Aranđelovac, Šabac, Novi Pazar, Vršac, Suboticu, Beograd i druge gradove i da saznate ono za šta bi vam inače bili potrebni meseci istraživanja?

Radeći u firmi koja jednim delom promoviše turizam Srbije i posluje na tržištu Francuske i Švajcarske, mi iz Medijske kuće Priče sa dušom doo iz Aranđelovca došli smo na ideju da podržimo domaće turističke vodiče.

Bilo gde u svetu, destinacija se najbolje doživi uz turističkog vodiča.U Srbiji ih ima oko 2.000, svi poseduju zvaničnu licencu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i uglavnom rade po ugovoru o delu.

Vodiči od marta ne zarađuju ni dinar, pomoć države nije na vidiku, a stabilizovanje turističke sezone sa gostima iz inostranstva može se očekivati tek na proleće.

Zbog svega toga smo rešili da pozovemo domaće turiste da u svoje planere dodaju i jedan obilazak sa licenciranim turističkim vodičem.

Pre nego što krenete u neki grad u kojem niste bili, raspitajte se o lokalnim turističkim vodičima koji bi mogli da vam pokažu svoje mesto, prošetaju se sa vama, prođu sa vama kroz muzeje, ispričaju zanimljivosti, otkriju skrivena mesta u njihovom gradu u kojima su najbolji kolači, kafa, slani specijaliteti.

Ovom prilikom pozivamo i vodiče da se prijave preko upitnika, kako bismo njihove podatke objavili na ovoj stranici. Turisti mogu kontaktirati i lokalne turističke organizacije i lokalne turističke agencije za više informacija o željenoj destinaciji.

Želimo vam srećan put uz poruku „Putujem Srbijom, biram svog vodiča“.

Foto: pricesadusom.com

-