InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
25.03.2020.

AKTUELNO

Kako će izgledati putovanja nakon pandemije

Kada pandemija korona virusa prođe, ljudi će želeti da putuju, ali će biti oprezniji, pokazuje studija kompanije “Luggage hero”.

Više od polovine Amerikanaca (58 odsto) planira da putuje u periodu između maja i septembra 2020. godine, ali svaki četvrti ispitanik kaže da će izbegavati velike gradove i javni prevoz.

Izvršni direktor “Luggage Hero” kompanije Janik Lavec kaže da će tražnja turističkih aranžmana biti jača nego ikad kad se pandemija završi. Ali, mnogi će izbegavati međunarodna putovanja jer će osećati veću sigurnost ukoliko budu bliže svojoj kući. Drugi će birati odmor u domovini kako bi izbegli avionske letove i krstarenje.

Zbog uticaja ekonomije, klasičan dvonedeljni letnji odmor bi mogao da se pretvori u produženi vikend.

Stručnjaci ističu da se turizam i ranije brzo oporavljao nakon drugih pandemija i katastrofa, uključujući i 11. septembar. Džon Lovel iz kompanije “Travel Leaders Group” ističe da su putovanja i turizam veoma otporna industrija, a putnicima savetuje mere predostrožnosti.

Morate da procenite sopstvenu toleranciju na rizik, preduzmete razumne i oprezne mere predostrožnosti i donosite pametne odluke o putovanju, kaže Lovel i dodaje da trenutno postoje neverovatne turističke ponude za destinacije širom sveta.

Kada se pandemija smiri, turistički centri će započeti agresivni program oporavka od korona virusa. Tako predviđa predsednik Odeljenja za hotelijerstvo i menadžment u turizmu na Koledžu Čarlston Vejn Smit.

Većina zemalja će uspostaviti strategiju oporavka, a najverovatnije će uvoditi određene popuste. U prošlosti sam video primere da hotel nudi besplatne obroke uz bukiranje soba, a možda čak i karte za posetu određenih atrakcija, zaključuje Vejn Smit.

Izvor: telegraf.rs

Foto: Pixabay

-