InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
19.08.2019.

CRNA GORA

Hotelijeri očekuju uspešnu postsezonu

Hotelijeri su zadovoljni najavama za postsezonu, kažu da će biti bolja od prošlogodišnje. Prave ugovore za 2020. godinu, a kod nekih su prodati i novogodišnji aranžmani. Imaju, kaže, probleme da popune zimske mesece.

Kako je Pobedi kazao predsednik crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, ako se zadrže sadašnji trendovi, lepo vreme i ako ne bude nekih iznenađenja imaćemo još jednu dobru sezonu.

Budva

Septembar i oktobar najavljeni su bolji nego prošle godine. Problem jeste trenutno saobraćaj, žalimo se svi, ali moramo negde platiti cenu. Plakali smo za gostima, gosti su došli, sad plačemo što je gužva, kazao je Radulović.

On dodaje da su problemi buka i nečistoća i da na tome treba raditi za sledeću godinu.

Izvršna direktorka kompanije Jamb Jovana Mićunović, koja upravlja hotelom Adria u Budvi, kaže za Pobjedu da su zadovoljni sezonom i da je buking za septembar veoma dobar. Hotel je pun i nema nijedne prazne sobe.

Mogu reći da smo negde zadovoljni zato što smo na vreme definisali našu ciljnu grupu i u skladu sa tim doneli adekvatnu cenovnu politiku. To je dalo za rezultat veći broj noćenja do ovog trenutka nego prošle godine, ali i nižu prosečnu cenu. Što se tiče predsezone i postsezone to je kod nas uvek dobro zato što imamo veliki broj grupnih dolazaka, organizovanih, koji se ugovaraju po godinu dana ranije. Sada već imamo ugovorene aranžmane za 2020. a dosta njih i za 2021, ističe Mićunović.

To je kako je dodala normalno jer svi ozbiljni turoperatori, organizatori putovanja, vrlo rano krenu da raspisuju svoje programe.

Mi smo jedan od retkih hotela koji rade sa grupama i tokom glavne sezone i to nam je pomoglo da imamo jednu stabilnu popunjenost tokom jula i avgusta. Ipak je Crna Gora u julu i avgustu last minute tržište što znači da do zadnjeg momenta ne znamo kakva će biti sezona, naročito u privatnom smeštaju, pa svi sa strepnjom očekujemo što će i kako će biti, dodaje ona.

Da ne bi došli u tu situaciju, kako ističe, jer mnogi komentarišu da je sezona slabija nego prošle, oni su na vreme definisali tržišnu grupu, cene i to je dalo rezultat.

Pravili smo zimsku pauzu od 1. novembra do 1. aprila i već smo tada ugovorili organizovane dolaske uglavnom iz Zapadne Evrope. Imamo standardne dvokrevetne sobe, porodične sobe i deluks apartmane u kojem mogu da se smesti pet osoba, što je zgodno za porodice sa troje djece i to je dobra opcija i jako dobro nam se prodaje, kazala je Mićunović.

Nijedno tržište im nije zastupljeno više od 10 odsto.

Najzastupljenije je izraelsko, osim njih su Skandinavci, Britanci i Nemci i ostala zapadnoevropska tržišta. Jako pozicionirana su dalekoistočna tržišta Malezija, Tajvan, Kina, Japan. To su tržišta koja borave na jednu noć, ali su zgodna za popunjavanje tih rupa u sezoni. Uvek može bolje, ali za sada, kako stvari stoje, završićemo dosta dobro ovu sezonu. Imamo ove godine povećanje broja gostiju, broja noćenja, ali promet je negdje isti, istakla je Mićunović.

Hotel Adrija, kategorije četiri zvezdice, je biznis hotel i dosta ljudi dolazi zbog poslovnih sastanaka. Pratimo cene na tržištu tako da za sledeću sezonu cene za špic neće početi 12. jula već 18. jula, jer se julska rupa pomera. Cene će ostati iste, ali špic će trajati kraće, objašnjava Mićunović.

Kako ona naglašava, treba slušati tržište: Budva je nezahvalna jer zavisi od last minute tržišta i ne zna se do zadnjeg minuta šta će biti. Mi smo se osigurali grupama i ostavili dio kapaciteta za individualnu prodaju”.

Mićunović ističe da se što se tiče Budve struktura gostiju promijenila i da su ih Rusi “pokvarili”: Rusi su tu dolazili pa odlazili i mi smo bili pasivni. Nismo se puno trudili oko njih, trošili su dobro. Rusi više nisu dobre platežne moći. Oni bogatiji su se zasitili i pošli na druge destinacije.

Ona naglašava da ima Rusa značajan broj, ali to nisu više ti gosti koji su ranije dolazili, a nisu se borili za druga tržišta.

Gosti nisu velike platežne moći. Ovde u hotelu sa četiri zvezdice gosti traže da konzumiraju svoje piće za vreme večere. Desi se da kad ogladne dođu da im se skuvaju njihove viršle. Ova godina je po tome specifična. Vanpasionska potrošnja je baš slaba, tako da to treba prihvatiti i u skladu sa tim se pripremiti, kaže Mićunović.

Stalno pričamo o broju gostiju i broju noćenja, ali treba govoriti o strukturi koja je loša.

Budva ne može da odgovori visokoplatežnom gostu, zbog neuređenosti, infrastrukture… buke vašarišta, sve to utiče. Ovi hoteli u centru do jedan sat imaju buku. Postoji procenat gostiju koji dolaze zbog toga, a veliki broj njih to ne razume. Ne postoji nigde na otvorenom taj nivo buke u središtu gradskog jezgra, ističe Mićunović.

Direktorka tivatskog hotela Palma Jelena Mandić kazala je za Pobjedu da su njihovi kapaciteti u visokoj (letnjoj) sezoni skoro popunjeni u celosti.

Ono što nas posebno raduje da i u periodima niže sezone (predsezona i postsezona) beležimo pozitivne rezultate kakve nismo imali od početka rada ovog hotela. Gosti su nam pretežno iz Zapadne Evrope i Rusije, ali i iz drugih zemalja sveta kojima smo imali priliku i zadovoljstvo da prezentujemo sadržaje našeg hotela, ali i lepote Tivta, Boke Kotorske i Crne Gore, kazala je Mandić.

Ona ističe da su već u postupku ugovaranja punjenja kapaciteta za 2020. godinu i u tom pravcu sarađuju uspešno sa više od 40 stranih i domaćih agencija i turoperatora.

Po već zaključenim ugovorima možemo da konstatujemo da će i 2020. godina biti jedna u nizu uspešnih godina poslovanja hotela Palma. Naravno, u poboljšanju kvaliteta turističke ponude hotela Palma i njenog kupališta (plaže) kao dela integrisane ponude imamo podršku i šire društvene zajednice, a naročito Javnog preduzeća Morsko dobro i opštine Tivat, poručuje Mandić.

Izvšni direktor hercegnovskog hotela Lajthaus Jovan Vukalović ističe za Pobjedu da je dosadašnji deo sezone na nivou plana i očekivanja i nešto je bolji nego isti uporedni period iz prošle godine.

“Evidentno je da dobra cenovna politika, visok nivo kvaliteta usluge kao rezultat imaju dugogodišnju uspešnu saradnju sa partnerima koji čine okosnicu našeg bukinga i imaju više od 80 odsto udela u popunjenosti hotela, naglašava Vukalović.

Prema dosadašnjim ugovorenim aranžmanima, dodaje da bi septembar i oktobar trebalo da budu za 10 odsto bolji nego lani, što je rezultat pojačanog interesovanja partnera iz Bugarske, Turske i azijskog tržišta, većeg broja sportskih ekipa i aranžmana sa Fondom PIO Crne Gore.

Dobri poslovni rezultati koje beležimo kada je u pitanju popunjenost u sezoni i postsezonskom periodu već odavno nisu upitni, ali veliki izazov nam predstavlja rad na što boljoj popunjenosti u zimskom periodu, s obzirom da hotel radi tokom čitave godine. Već sada imamo ugovorene aranžmane za pripreme i turnirska takmičenja vaterpolista, košarkasa, odbojkaša za koje Herceg Novi ima idealne uslove. Kada su u pitanju pripreme fudbalera, njihov broj bi mogao biti znatno veći ukoliko bi infrastruktura u našem gradu bila na višem nivou, kazao je Vukalovič.

Za zimsku sezonu bitan im je kongresni turizam gde iz godine u godinu imaju evidentan rast gostiju pa na tome daju poseban akcenat.

Ulaganje u sadržaje koji su tim gostima potrebni se pokazalo kao dobar potez tako da će to i ubuduće predstavljati jedan od pravaca kojim ćemo se kretati, poručuje Vukalović.

Izvor: Pobjeda/CDM
Foto: sr.wikipedia.org

-