InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
06.06.2019.

ITALIJA

Budućnost kruzera u Veneciji

Takozvani "neboderi na moru" mnogima su u Veneciji trn u oku, a uz to predstavljaju potencijalni ekološki rizik. No italijanske vlasti nisu ni blizu da se saglase šta učiniti s njima.

Nedeljni sudar u Veneciji između MSC Opere, kruzera od 65.000 tona i mnogo manjeg broda, uz četvoro povređenih, otvorio je i gorku debatu o pravilima pomorskog saobraćaja oko jednog od najdragocenijih mesta svetske kuturne baštine.

Lokalni aktivisti iz odbora No Grandi Navi (Ne velikim brodovima) žele potpunu zabranu kruzera. Grad i laguna nisu kompatibilni s tim čudovištima. Ne čekajte tragediju, zaustavite tu sramtotu, kažu.

Pitanje kruzera u Veneciji na dnevnom je redu italijanskih političara poslednjih sedam godina. Prvi razgovori o zabrani krenuli su nakon havarije Coste Concordije 2012. kraj toskanskog ostrva Giglia.

Tadašnja italijanska vlada usvojila je zabranu, ali je oduka suspendovana dok se ne otvori alternativni pravac za brodove u Veneciji. Političari na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou se još se prepiru oko toga.

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro i predsednik regije Veneto Luca Zaia krive ministra prometa Danila Toninellija što nije zaživeo plan iz 2017. po kojem bi kruzeri bili podalje od kanala Giudecca, gde se zbila nedeljna nesreća.

Po tzv. planu Brugnaro-Zaia, koji ima podršku brodara, brodovi veličine MSC Opere i dalje bi pristajali u Veneciju, ali više ne bi mogli da prolaze pokraj Trga svetog Marka i ostalih znamenitosti, nego da plove perifernim kanalima.

Po istome planu, još veći brodovi, kojima je sada zabranjeno da uplove u lagunu, mogli bi da pristaju u industrijskoj luci Margheri, a kruzeri manje tonaže nastavili bi da prolaze Giudeccom, jednim od najvažnijh gradskih kanala.

Toninelli se zalaže za radikalno rešenje i potpunu zabranu prometa kruzera venecijskim vodama. On bi ih zaustavio na jednom od tri terminala koje tek treba izgraditi na samom ulazu u lagunu.

U italijanskoj koalicijskoj vladi saglasnosti nema. Pokret Pet zvezda podržava svoga ministra Toninellija, a krajnje desna Liga potpredsednika vlade Mattea Salvinija misli suprotno.

Čak i ako bude po Toninellijevom, njegov se plan ne može brzo sprovesti. Brugnaro tvrdi da treba 10 godina da se terminali izgrade, a Zaia dodaje da su ionako tehnički neizvodljivi.

U pitanju su sigurnost građana, turista i očuvanje umetničkog i ekološkog blaga, kaže profesor Enzo Dalle Mese, inženjer koji je proučavao nesreću Coste Concordije.

On traži najrestriktivnija pravila i naglašava da je to pitanje zdravog razuma u zaštiti grada i lagune, čak i po cenu gubitka hiljadu radnih mjesta i prihoda od prometa kruzera. Moramo se zapitati koliko smo života spremni žrtvovati u zamenu za nekoliko miliona evra godišnje. I koliko štete umetničkom nasleđu možemo pričiniti. Moj odgovor je nula, rekao je Dalle Mese.

Izvor: SEEbiz
Foto: www.glasistre.hr

-