InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
26.07.2019.

AUSTRIJA

Beč posetio rekordan broj turista

U prvoj polovini ove godine Beč je ostvario novi rekord u prihodima od turizma, kao i ostvarenim noćenjima.

Broj noćenja porastao je za 9,9% na 7.940.000, a prihod hotela i pansiona porastao je za 23,5% na 359,4 miliona evra, saopštile su bečke vlasti. Samo je Europride doneo Beču 1.548.000 noćenja i značajno doprineo uspešnom poslovanju hoteljerstva.

Turizam u Beču je ostvario značajan prihod i broj noćenja. To je rezultat atraktivnosti Beča kao turističke destinacije, ali pre svega stalne aktivnosti bečkih turističkim preduzeća. Uspeh turizma cene i građani Beča, istakao je ministar finansija, privrede, digitalizacije i međunarodne odnosa u vladi pokrajine Beč i šef Beč turizma Peter Hanke.

On je ukazao da je 82% noćenja ostvareno od strane stranih gostiju, te da su 10 najvažnija tržišta odakle dolaze turisti zabeležila rast. Tako je broj noćenja ostvarenih od strane turista iz Nemačke porastao za 5%, Velike Britanije za 6%, Švajcarske i Kine za 8%, SAD za 10%, a Italije za 30%.

Do 2020. godine Beč želi, prema usvojenoj strategiji, da dostigne 18 miliona noćenja i milijardu evra prihoda od turizma.

Izvor: Tanjug/eKapija
Foto: www.wien.info

-