InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
16.01.2020.

AKTUELNO

875 miliona dinara subvencija za turizam u Srbiji

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2020. godini, prenosi "Politika".

Ove godine je izdvojeno 875 miliona dinara za projekte u turizmu, od čega 750 miliona dinara za turističku infrastrukturu.

Miroslav Knežević , državni sekretar u Ministarstvu trgovine je rekao za "Politiku" da je jedan konkurs, za lokalne uprave i turističke organizacije, za projekte turističke infrastrukture, do 30. juna, a drugi, za promociju, edukaciju i obuku u turizmu, otvoren je do 31. marta.

Knežević je rekao da država svake godine učestvuje u finansiranju takvih projekata, te su prošle godine subvencionisani projekti u Vrnjačkoj i Sokobanji i na Zlatiboru.

Država tako finansira parkove, pešačke, biciklističke i "staze zdravlja", vidikovce čime se, rekao je Knežević, "stimuliše razvoj", dok privatni sektor ulaže u smeštaj turista.

Na sajtu Ministarstva trgovine je navedeno da su prilikom dodele subvencija kriterijumi stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Srbije, s "razvojem prioritetnih turističkih proizvoda" i "turističkih prostora", kao i "adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu".

izvor: n1.rs