InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
15.05.2020.

200.000 lajkova iz Kine za turističku ponudu Srbije - Promocija na platformi Fligi

Počela je promocija Srbije kao turističke destinacije na poznatoj Alibabinoj turističkoj platformi Fligi u Kini.

Počela je promocija Srbije kao turističke destinacije na poznatoj Alibabinoj turističkoj platformi Fligi u Kini, a direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović je u dvosatnom uključenju govorila gde sve kineski turisti mogu da putuju kroz Srbiju i kako da ceo odmor provedu u našoj zemlji.

TOS je saopštio da je tokom promocije na platformi, preko koje je prošle godine ideju za putovanje potražilo oko 270 miliona korisnika, posebno naglašeno da je Srbija prva ukinula vize za kineske građane.

- Tokom uključenja iz Beograda sa kineskim turistima na mreži prošetali smo od Kalemegdana do Skadarlije, ispričali im priče iz cele Srbije i na kraju im pokazali bogatu gastronomsku ponudu u beogradskoj boemskoj četvrti - saopštio je TOS.

Tokom prenosa, koji je završen nastupom folklornog ansambla, a pratile su ga hiljade Kineza, koji su sve vreme ostali na mreži, Srbija je dobila preko 200.000 lajkova.

- Srbija je u poslednje dve godine postala najbrže rastuća destinacija na Fligi platformi, jer je u 2019. godini, broj rezervacija za putovanje povećan je za 147%, a više od polovine ovih rezervacija su putnici mlađi od 35 godina -saopštio je TOS.

Plaftorma Fligi ove godine odlučila je da kampanja sa Srbijom bude besplatna.

Fligi je putnički brend Alibaba Grupe, sa fokusom na mlađe generacije takozvanih milenijalaca, a za kampanju uživo pored Srbije odabrali su Francusku, Nemačku, Finsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Iako je turizam iz Kine privremeno obustavljen zbog uticaja virusa COVID-19, Fligi se odlučio da kineske turiste inspiriše da putuju u Evropu u budućnosti.

Izvor: eKapija/Tanjug
Foto: Pixabay

-