InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
20.09.2018.

PROJEKAT: REGIONALNA KATEGORIZACIJA RESTORANA UDRUŽENJA MASTER ŠEF

Zvezdice za kvalitet i uspeh

jun, 2018.
Autor: Upravni odbor
Udruženja Master šef
www.masterchef.rs

Regionalna kategorizacija restorana je projekat Udruženja Master šef Srbija. Namenjen je širokom spektru restorana u celom regionu. Cilj je da se poveća vidljivost i omogući potencionalnim potrošačima da putem Master šef gastro vodiča na najlakši način dođu do restoranskih odnosno gastronomskih usluga. Gastro vodič je zamišljen tako da ima tri kategorije restorana - sa jednom, dve ili tri master šef zvezdice. Svaka zvezdica nosi deo kvaliteta u okviru restoranskih usluga, cenovnu kategoriju, lokaciju, ambijent itd... Po završetku kategorizacije, svi kategorisani restorani će se naći u Master šef gastro vodiču, koji će biti dostupan u elektronskoj verziji. Naš zadatak je da nađemo one restorane koji su dostigli određeni nivo kvaliteta hrane i servisa i da ih učinimo prepoznatljivim.

Pilot-projekat je pokrenut još 2013. godine u Skoplju. Italijanski restoran Veneto je poneo zvanje restorana sa tri master šef zvezdice. U toku nekoliko sledećih godina mi smo pratili rad ovog objekta izučavali promene kvaliteta usluge, definisali monitoring i praćenje kvaliteta rada svih službi unutar restorana i konačno došli do finalnog koncepta.

Naš zadatak je da nađemo one restorane koji su dostigli određeni nivo kvaliteta hrane i servisa i da ih učinimo prepoznatljivim.

Ove godine Udruženje Master šef je zvanično započelo regionalnu kategorizaciju restorana. Prvi restoran koji je Udruženje ocenilo jeste 44 Parallel, kao sakriveni dragulj moćnog brenda hotela Metropol Palace. Restoran sa kvalitetnom gastronomskom ponudom, odličnim servisom, izbalansiranom cenovnom politikom i odličnim timom profesionalaca koji sve to realizuje 365 dana u godini - zaslužili su našu pažnju. Baš zato smo otvorili novo poglavlje i dodeljujući ovom restoranu tri master šef zvezde za prepoznatljiv kvalitet hrane i servisa.

Jedan od ciljeva kategorizacije restorana je da nagradimo trud i rad kompletnog tima u jednom ugostiteljskom objektu. Da naglasimo da bez složnog i obučenog tima, posvećenosti i istrajnosti u poštovanju svih standarda nema kontinuiteta u kvalitetu usluge... Strpljenje, istrajnost i ljubav prema ugostiteljskom zanatu donosi rezultate.

O Udruženju
Udruženje Master šef je osnovala grupa poznatih i dokazanih stručnjaka u okviru gastronomije, u Beogradu 2012. godine. Udruženje se bavi promocijom, razvojem i unapređenjem kulinarstva u Srbiji i regionu. Učestvuje u humanitarnim akcijama, edukativnim tribinama, organizuje kulinarska takmičenja... Naši članovi udruženja godinama vredno rade na svetskoj gastronomskoj sceni.