InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
16.05.2019.

PROMOCIJA

Predstavljen vodič Ukusi Vojvodine

Turistički i gastronomski vodič Ukusi Vojvodine predstavljen je 14. maja u hotelu Putnik u Novom Sadu.

Ovo jedinstveno dvojezično srpsko-englesko izdanje udruženja Interfest upoznaje javnost sa proizvođačima hrane, tradicionalnom kuhinjom i savremenom restoranskom ponudom Vojvodine i sadrži adresar sa oko 100 čardi i salaša i njihovim specijalitetima.

Gastro-turistički vodič Ukusi Vojvodine nastao je posle detaljnog obilaska terena, kroz duge i inspirativne razgovore sa ljudima koji proizvode specifične vojvođanske namirnice i sa onima koji od njih pripremaju najdivnije zalogaje. Selekciju restorana, čardi i salaša napravili smo prema tome koliko se tradicinalnih jela nalazi na njihovom meniju i koliko domaćih, ili autohtonih namirnica koriste, kaže Jadranka Beljan Balaban, urednica ovog izdanja.

Udruženje Interfest dugi niz godina promoviše ono najbolje što ovaj prostor nudi gostima, ljubiteljima kvalitetne hrane i pića.

Interfest organizuje Međunarodni festival vina, a ovogodišnje 16. izdanje festivala biće održano od 13. do 15. juna u Novom Sadu. Poslednje tri godine Intefest je organizator i jednog od najvećih gastro-festivala Ukusi Vojvodine.

Gastro-turistički vodič Ukusi Vojvodine objavljen je uz podršku Privredne komore Vojvodine, koja dugogodišnjom podrškom potvrđuje da prepoznaje značaj promocije vojvođanskih proizvođača i ugostitelja u zemlji i van nje.

Izvor: Tanjug
Foto: ukusivojvodine.rs

-