InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
07.06.2019.

SRBIJA

Porto Malteze restoran na novoj adresi

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. Na novoj adresi, Savski nasip 9 a, Novi Beograd, otvoren je jedan od omiljenih ribljih restorana Beograđana i njihovih gostiju.

Tim povodom za predstavnike medija organizovano je druženje i degustacija ribljih specijalita po kojima je ovaj restoran poznat. Jelovnik je inspirisan ukusima i mirisima Sredozemlja i nudi najkvalitetniju morsku i rečnu ribu, kao i morske plodove. Slogan - riblji restoran s poreklom, najbolje oslikava ideju restorana Porto Malteze, podsećajući na dugogogodišnju tradiciju samog mesta i naglašavajući kvalitet riblje hrane koja je u ponudi.

Prilikom osmišljavanja koncepta restorana i samog jelovnika, želja mi je bila da spojim ukuse različitih kuhinja, od grčke, španske, portugalske, arapske, ali tako da osnova menija budu riba i morski plodovi. Zato je restoran Porto Maltese više „lična kreacija“, ne može se svrstati ni u jednu kuhinju ,posebno što je u vreme kada se prvi put pojavio, bio jedinstven. Restoran je nazvan po ostrvu Malta, jer su moje prve asocijacije na Maltu: more i riba, izjavio je Dušan Radović, vlasnik restorana i višedecenijski ekspert u oblasti gastronomije i ugostiteljstva.

Restoran Porto Malteze osnovan je 1997. godine u Beogradu, u dnu Francuske ulice, i u međuvremenu je prodat franšizom u 30 restorana širom Evrope, najviše istočne (Rusija, Ukrajina i Bugarska) gde i danas postoji (Moskva, Sankt Peterburg, Kazanj, Kiev, Sofia). Restoran je sa svojom koncepcijom i izborom menija bio vodič za današnje beogradske riblje restorane. Nakon otvaranja restorana usledilo je otvaranje škole za kuvare i konobare u Beogradu radi podizanje kvaliteta usluge na najviši nivo. Kao takav Porto Malteze je bio je izuzetno popularan za Beograđane, omiljen među istinskim uživaocima u ukusima mora, prvi izbor za porodična uživanja. ali i poslovne ručkove. Nakon što je preseljen na brod "Sava", 2015. je zatvoren.

-