InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
02.12.2019.

SVET

Najbolji suši restoran na svetu izgubio Mišlenove zvezdice

Najboljem suši restoranu na svetu oduzete su neformalno tri Mišlenove zvezdice kojima je bio krunisan.

Kako se navodi u saopštenju, ova odluka nije doneta zbog kvaliteta tune ili pirinča, već zbog toga što više nije otvoren za javnost.

Sukijabaši Jiro ne prihvata rezervacije šire javnosti, što znači da više nije podložan našoj proceni. Nije najpreciznije reći da je restoran izgubio zvezdice, već ga više nećemo uključivati u naš vodič. Mišlenova politika je predstavljanje restorana u kojima svi mogu da jedu, rekla je portparolka Mišlenovog vodiča, piše Gardijan.

Restoran Sushi Saito u Tokiju koji je u vodiču za 2019. dobio tri zvezdice takođe je uklonjen iz najnovijeg izdanja iz istog razloga.

Jiro je inače poznati ekskluzivni restoran u kojem je bivši predsednik SAD Barak Obama 2014. godine večerao sa japanskim premijerom Šinzom Abeom. Restoranu su svake godine dodeljivane tri zvezdice otkada je prvi put 2007. godine objavljeno prvo tokijsko izdanje vodiča, a 2011. godine čak je snimljen i dokumentarac o ovom restoranu.

Vlasnik restorana Jiro Ono već je zašao u desetu deceniju života, a i dalje poslužuje u restoranu uz pomoć svog najstarijeg sina Jošikazua, dok mlađi sin vodi lanac restorana koji je otvoren za širu javnost i ima dve zvezdice.

izvor. ekapija.com

-