InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
21.10.2019.

Aktuelno

Dani mađarske kuhinje u restoranu Lovac

Kada se kaže gulaš ili paprikaš, odmah nam je jasno da se govori o mađarskoj kuhinji. Međutim, kuhinja naših severnih suseda je značajno raznovrsnija i bogatija nego što mislimo, a od danas pa do 3. novembra biće prezentovana i Beograđanima, u restoranu Lovac.

U saradnji sa restoranom Lovac, Hunguest Hotels, jedan od najvećih mađarskih hotelskih lanaca, odlučio je da Beograđanima, ali i svim posetiocima Beograda predstavi svu raskoš mađarske gastronomije.

Od 21. oktobra pa do 3. novembra 2019, na meniju restorana će se naći specijaliteti poput supe od celera sa dimljenim prepeličjim jajetom i tartufima, pačija džigerica sa želeom od lovora, riblji paprikaš sa ovčijim sirom, srneći file sa slatkim krompirom, mus od bele čokolade i želeom od vina, ali i neizostavne žerbo kocke.

Meni a la Hunguest Hotels osmišljavaće šef hotelskog lanca Ferenc Balint, dobitnik zlatne medalje svetskog kulinarskog prvenstva i srebrne olimpijske medalje, koji je ribljim paprikašem oduševio i Žerar Depardjea i László Németh, dobitnik srebrne medalje na svetskom prvenstvu kuvara i bronzane medalje na kuvarskoj olimpijadi, a izvedba će biti urađena u saradnji mađarskih i lokalnih kuvara. Ceo meni će upotpuniti i ekskluzivna mađarska vina, stoji u saopštenju Hunguest Hotels.

Istraživanja su pokazala da više od 60% putnika fotografiše hranu na putovanjima i objavljuje te fotografije, dok 70% onih koji su potom otputovali i tu istu hranu probali, kaže da su pri odabiru destinacije odlučujuće bile fotografije prijatelja. Naša želja je da ovim putem pozovemo goste iz Srbije da probaju mađarsku kuhinju i podele utiske sa svojim prijateljima o onome što su okusili i videli u našim hotelima, rekla je Karmen Kanjo, menadžer prodaje Hungest Hotela, dodajući kako hladna voćna supa roze boje šefa Ferenca Balinta iz segedinskog hotela Forras ima više lajkova i komentara od mnogih živih i aktivnih učesnika društvenih mreža.

U saopštenju, iz Hunguest Hotela ističu da su već poznati kao premium wellness i spa hoteli, ali da bi ovim putem želeli da se srpkoj publici predstave i kao dobra gastronomska destinacija, koja prati svetske trendove u kulinarstvu.

Izvor i foto: eKapija