InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
13.11.2019.

HRVATSKA

Burger King predstavio novi vege burger

Burger Kingov Rebel Whopper stigao je u susednu Hrvatsku. Rebel Whopper novi je burger lanca Burger King na biljnoj bazi, a njegova posebnost jest što umesto mesa koristi pljeskavicu biljnog porekla.

S više od 2.500 restorana koje simultano lansiraju Rebel Whopper® u 25 zemalja, ovo je jedno od najvećih Burger King® lansiranja u istoriji, čime lanac postaje najveći distributer burgera biljnog porekla na području Evrope.

Rebel Whopper® razvijao se neko vrijeme, a Burger King je za proizvodnju fine pljeskavice biljnog porekla, ali originalnog Whopper ukusa, sklopio partnerstvo s poznatim holandskim proizvođačem The Vegetarian Butcher, koji je zaslužan za proizvodnju bezmesne pljeskavice Rebel Whoppera.

Uvereni smo da je Rebel Whopper sendvič kojeg su svi čekali jer pruža vrhunsku pljeskavicu na bazi žitarica, pritom koristeći nadgradnju iskonskog Whopper sendviča. Uzbuđen sam što ćemo, umesto objašnjavanja, prepustiti da se sami uverite u Rebel Whopper kvalitet i raduje nas videti mogu li naši verni gosti osetiti razliku, izjavio je David Shear, predsjednik Burger Kinga.

Jaap Korteweg, osnivač kompanije The Vegetarian Butcher, rekao je: Rad s Burger Kingom na razvoju Rebel Whopper sendviča bio je neverovatan i jedva čekamo da svi gosti Burger Kinga uživaju u tome.

-