InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
11.05.2020.

Zakupci u Beogradu da se izjasne - Dug na 12 rata ili 50% do kraja 2020.

Zakupci poslovnog prostora, koji tokom vanrednog stanja nisu plaćali zakup na osnovu odluke Grada, dobiće rok od 30 dana da se izjasne.

Zakupci poslovnog prostora, koji tokom vanrednog stanja nisu plaćali zakup na osnovu odluke Grada, dobiće rok od 30 dana da se izjasne da li žele da plate 50% duga do kraja godine ili na 12 mesečnih rata čitav dug tokom sledeće godine, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prema njegovim rečima to je bio prvi doprinos Grada kako bi se zaštitili vlasnici ugostiteljskih i samostalnih radnji, koji su i imali najviše problema tokom vanrednog stanja jer nisu radili, prenosi Beoinfo.

Kad je reč o baštama, Vesić kaže, da je do sada važilo pravilo da ako je front bašte uži od tri metra, imate pravo da tražite saglasnost susednog objekta da se proširite.

- Ako ste imali baštu čiji je front širi od tri metra, to pravo niste imali. Sada je to ukinuto i svi imaju pravo da traže proširenje, uz naravno saglasnost onog u susednom objektu – rekao je Vesić gostujući na TV Pink.

On je dodao da sva pravila ostaju, među kojima su saglasnost Sekretarajata za saobraćaj, projekat i slično.

Izvor: eKapija
Foto: Pixabay

-