InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
24.03.2020.

SVET

Poznati lanci u Velikoj Britaniji ne rade čak ni dostavu

Nakon McDonald’s-a koji je najavio da zatvara sve restorane u Velikoj Britaniji i Irskoj kako bi zaštitio bezbednost radnika i mušterija, i drugi lanci kreću njegovim stopama.

Juče su svoje radnje u Velikoj Britaniji zatvorili Costa Coffee, Subway, Nando’s.

Kompanija Subway objavila je da je zatvaranje usledilo kako bi se podržalo socijalno distanciranje. Istakli su da će u narednim danima preostala hrana biti donirana onima kojima je najpotrebnija.

Lanac restorana Nando’s je objavio da će svih 420 radnji biti zatvoreno, a da neće raditi ni dostava niti postoji mogućnost uzimanja hrane za poneti. U kompaniji koja zapošljava 18.000 radnika kažu da će u narednim nedeljema uraditi sve što je u njihovoj moći da obezbede podršku za pogođene. Preostalu hranu će, kako su naveli u objavama na društvenim mrežama, donirati onima kojima je najpotrebnija.

Costa Coffee takođe je juče objavio da će zatvoriti većinu svojih kafića. Lanac kafeterija koji ima 2.700 objekata saopštio je da će se potruditi da ostanu otvoreni samo objekti u bolnicama, kao i da će medicinski radnici dobijati besplatnu kafu u naredne dve nedelje. Lanac ima 16.000 radnika i svima će biti isplaćena puna zarada narednih osam nedelja, uveravaju nadležni.

S druge strane, KFC i Burger King odlučili su da ostanu otvoreni za hranu za poneti.

Foto: wikimedia.org

-