InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
24.03.2020.

SRBIJA

Najavljena finansijska podrška države privatnom sektoru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za desetak dana biti predložen ozbiljan ekonomski program za prevazilaženje krize.

Prema njegovim rečima, biće izdvojeno od 2,5 do 4,5 milijarde dinara, pre svega za jačanje privatnog sektora, turizma, usluga, preduzetništva, poljoprivrede, odnosno svih grana privrede koje su najviše pretrpele.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na podršku mogu da računaju samo oni koji ne budu otpuštali radnike dok traje krizni period.

Pripremamo ozbiljan paket ekonomskih mera, spremićemo značajan novac, najavio je Vučić i dodao da će on biti pre svega usmeren za jačanje privatnog sektora.

Upozorio je i da država neće plaćati onima koji svoju dosadašnju nelikvidnost žele da pokriju ovom situacijom i već “podižu viku posle 16 dana”.

Naveo je da Nemci računaju da će imati negativnu stopu rasta od minus 5, a da Srbija računa da najniže bude minus 2 za Srbiju i da ostanemo u prve tri zemlje u Evropi.

Veruje da će i ove godine Srbija imati BDP među prve tri zemlje u Evropi, ali kaže da će posledica zbog korona virusa nesumnjivo biti, te da samo želi da se osete u najmanjoj mogućoj meri.

Izvor: Tanjug

Foto: wikimedia.org

-