InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
14.11.2019.

SVET

McDonald’s pokreće inovativnu platformu „Bolji M“

McDonald’s je danas najavio sveobuhvatan program s ciljem da se ukine i smanji plastika i unapredi sposobnost reciklaže ambalaže širom Evrope.

Plan obuhvata ukidanje poklopca proizvoda McFlurry u svakoj evropskoj zemlji u kojoj McDonald’s posluje i predstavljanje novog poklopca od vlakana za sve hladne napitke u Francuskoj, kao i testiranja na raznim tržištima s ciljem pronalaska alternativa za plastičnu kašičicu za McFlurry, papirnu slamku sa novim dizajnom, i programe koji podrazumevaju povraćaj igračaka.

Testiranja koja se tiču ambalaže deo su globalne platforme McDonald’s-a pod nazivom „Bolji M“. McDonald’s će pokrenuti testiranja u postojećim restoranima širom Evrope, koristeći svoju mrežu da proširi uspešna testiranja u raznim zemljama širom kontinenta među kojima se nalazi i Srbija.

U ovom trenutku 78% ambalaže koju McDonald’s koristi na globalnom nivou pravi se od vlakana. Ovaj broj raste na evropskom tržištu gde vlakna čine 88% svih pakovanja, a plastika samo 12%.

Osim eliminisanja plastike i prelaska na održivije materijale, McDonald’s takođe usmerava svoje aktivnosti kako bi ambalaža postala lakša za reciklažu i ponovnu upotrebu

Ove najave su aktivnosti koje su deo McDonald’s-ovog globalnog programa „Unapređenje za pozitivne promene“ (Scale for Good Commitments) koji je pokrenut prošle godine i podrazumeva ambiciju da sva ambalaža koju gosti koriste potiče iz obnovljivih, recikliranih ili sertifikovanih izvora do 2025. U ovom trenutku, McDonald’s je ostvario otprilike 60% svog cilja na globalnom nivou.

Vodimo računa o smanjenju našeg uticaja na životnu sredinu i znamo da naši kgosti takođe vode računa. Zbog toga tražimo nove i inovativne načine da smanjimo upotrebu ambalaže, da pređemo na održivije materijale i pomognemo našim potrošačima da upotrebljavaju ambalažu više puta i da recikliraju. Testiranja koja sprovodimo širom Evrope su od presudnog značaja kako bismo dobili povratne informacije iz prve ruke, od potrošača, informacije koje se tiču rešenja koja će im pomoći da budu savesni potrošači bez negativnog uticaja na kvalitet i doživljaj koji nudi McDonald’s, a koji oni vole. „Bolji M“ je moćna platforma koja nam dopušta da radimo sa našim potrošačima i izaberemo prava rešenja radi unapređenja širom Evrope, kaže Keith Kenny, potpredsednik sektora za održivi razvoj u McDonald’s-u.

-