InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
11.05.2020.

Mađarska kaznila Booking.com

Predstavnik Booking.com-a rekao je u odgovoru Reutersu da je kompanija „razočarana ovom odlukom mađarskog tela za zaštitu tržišnu konkurencije .“

Mađarski regulator tržišne konkurencije GVH kaznio je mrežnog operatora rezervacija Booking.com s 2,5 milijardi forinti (6,1 miliona funti) zbog nepoštene poslovne prakse, uključujući pogrešne reklame i psihološki pritisak na potrošače.

GVH je rekao prilikom određivanja novčane kazne uzimajući u obzir prihod holandske kompanije od naknada s mađarskog tržišta nakon istrage na web stranici sprovedene 2018. godine.

- Booking.com B.V. vodio je nepoštenu poslovnu praksu obmanjujući reklamiranjem besplatnog otkazivanja smeštaja, kao i vršenjem agresivnog psihološkog pritiska da se olakšaju brže rezervacije, navodi GVH.

Predstavnik Booking.com-a rekao je u odgovoru Reutersu da je kompanija „razočarana ovom odlukom mađarskog tela za zaštitu tržišnu konkurencije .“

- Sve na našoj web stranici, uključujući način prikazivanja cena i pravila plaćanja kao i dostupnost i popularnost određenih opcija, između ostalih funkcija relevantnih za iskustvo kupovine kupca, namenjeno je pomaganju kupcima, kažu iz Booking.com-a.

GVH poručuje da je opcija besplatnog otkazivanja dostupna samo za ograničen broj rezervacija, a kupcima je takođe naplaćena premija za tu opciju jer ih je Booking.com ugradio u cene smeštaja.

Izvor: seebiz.eu
Foto: Pixabay

-