InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
29.07.2019.

SVET

LVMH zabeležio snažan rast prihoda u prvoj polovini godine

Francuska kompanija luksuzne robe LVMH je u prvoj polovini svoje finansijske godine zabeležila rast prihoda od 15% na godišnjem nivou, na 25,1 milijardu evra.

Moët & Chandon je zabeležio rast organske prodaje od 12% tokom tog perioda. Predsednik i izvršni direktor LVMH, Bernard Arnault, opisao je taj učinak kao "odličan početak godine".

U sekotru vina i žestokih pića, organski prihodi povećali su se za 6% u prvih šest meseci na 2,5 milijardi evra. Dobit od tekućih operacija iznosila je 772 miliona evra, što je 6% više od 726 miliona evra pre godinu dana. Ova divizija je zabeležila snažne rezultate u SAD, Aziji i na tržištma u razvoju.

U poslovanju šampanjcem, zabeležen je takođe snažan rast, dok je politika povećanja cena nastavljena u celom asortimanu, navode iz kompanije.

Hennessy konjak je, takođe, ostvario solidan rast i pojavio se kao vodeća međunarodna marka premijum alkoholnih pića.

LMVH je, da podsetimo, obeležio svoj ulazak u segment kvalitetnih vina u ovom periodu, kupivši Chateau du Galoupet, o čemu više možete pročitati ovde.

Komentarišući izglede kompanije, Arnault je rekao: Uprkos snažnoj potražnji, nastavićemo da upravljamo troškovima i budemo oprezni u drugoj polovini godine. U taj period ulazimo s poverenjem i računamo na talenat naših timova, njihovu zajedničku preduzetničku strast za daljim rastom, još jednim u ovoj godini, i u našu lidersku poziciju u svetu visokokvalitetnih proizvoda.

Izvor: www.esmmagazine.com
Foto: www.luxurydaily.com

-