InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
06.11.2019.

SLOVENIJA

Laško Union u projektu smanjenja CO2

Održivi razvoj Pivovarne Laško Union jedan je od glavnih stubova poslovanja koji se odnosi na sve Heineken pivare, napisala je najveća slovenačka pivara u prijavi za tender za ekološku kompaniju.

Glavni cilj je smanjenje ispuštanja ugljen dioksida, kao i povećanje udela toplote i električne energije iz obnovljivih izvora. Kompanija se prošle godine pridružila inicijativi Održivi bolji svet, plan je da povećaju udeo energije iz obnovljivih izvora na 70% do 2030. godine

Održivi razvoj sastavni je deo naše poslovne strategije. Usredsredili smo se na šest ključnih oblasti u kojima možemo učiniti najviše: zaštitu naše vode za piće, smanjenje ugljen-dioksida, korišćenje održivih resursa, odgovornu konzumaciju, zdravlje, bezbednost i rad sa zajednicom u kojoj živimo i funkcionišemo, ističu u kompaniji.

Važan deo potpisane strategije zasnovan je na stalnom smanjenju ugljen dioksida. Odnosi se na smanjenje emisije štetnih gasova u proizvodnim i distributivnim procesima, upotrebu rashladnih sredstava u rashladnim sistemima, optimizaciju ambalažnog materijala i upravljanje sistemima otpadnih voda.

Prošle godine je potrošnja vode smanjena za četiri odsto u odnosu na 2017. godinu. Potrošnja vode smanjena je za 35 odsto u posljednjih šest godina, a očekuje se da će se smanjiti na 3,5 litara po litru piva u narednim godinama, ističu u kompaniji.

-