InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
31.07.2019.

HRVATSKA

Kompanija K pivovari nastavlja s ulaganjima

Kompanija K pivovari investirala je 850.000 kuna u novu opremu za proizvodni pogon Vukovarskog piva koji se nalazi u Vukovarskoj privrednoj zoni, kojom će dodatno povećati proizvodne kapacitete te mikropivare.

Dosadašnji proizvodni kapacitet mikropivare iznosio je 5.000 hektolitara godišnje, a novom investicijom on je povećan na 6.500 hektolitara godišnje.

Proizvodni pogon u kojem se proizvodi Vukovarsko pivo otvoren je u avgustu prošle godine, a nalazi se u Vukovarskoj privrednoj zoni, na prostoru poslovno-inovativnog centra BIC-Vukovar. Zagrebačka pivovara je preko kompanije kćeri K pivovari u pogon uložila 11 miliona kuna, čime su podstaknuta dalja ulaganja u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Nakon otvaranja proizvodnog pogona u Vukovaru, naša ulaganja se nisu završila. Kontinuirano smo razmišljali o dodatnoj modernizaciji proizvodnje, naročito u smeru povećanja proizvodnih kapaciteta te smo izuzetno sretni što smo to napokon i ostvarili. Ovom investicijom želimo Vukvarskom pivu da damo mesto na tržištu koje zaslužuje, izjavio je Mario Duvnjak, direktor i član Uprave kompanije K pivovari.

Vukovarsko pivo proizvodi se prema originalnom receptu, a reč je o svetlom, nepasterizovanom i filtriranom pivu, koje se među prvima u Hrvatskoj istaklo kao pivo male proizvodnje kada se prodavalo u manjim kafićima i trgovinama.

-