InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
17.10.2019.

SVET

Jack Daniel's osmislio virtuelnu turu

Jack Daniel’s Tennessee Whiskey osmislio je Augmented Reality (AR) aplikaciju koja ljubitelje viskija vodi na virtualno putovanje kroz istoriju i proizvodnju ovog čuvenog pića.

Nakon što potrošači preuzmu aplikaciju, mogu usmeriti telefone u bilo koju bocu Jack-a, čime otkrivaju svet animiranih priča o nasleđu dužem od 150 godina.

Ovo virtuelno iskustvo je podeljeno u tri dela, a svaki je dizajniran na osnovu ručno rađenih modela. Prvo iskustvo pretvara prednju etiketu boce u minijaturnu verziju destilerije. Drugi segment omogućava upoznavanje sa procesom proizvodnje viskija, a treći sadrži priče o samom Jack Danielu.

U današnjem svetu je važno da dopremo do ljubitelja viskija, gde god se oni nalaze. To znači deljenje sadržaja koji je jedinstven, zanimljiv i relevantan kroz mnoštvo digitalnih medija. Ovo novo iskustvo AR-a podiže našu priču o brendu na novi nivo, rekao je Jeff Cole, direktor modernih medija za Jack Daniel’s.

Jack Daniel’s je radi stvaranja ove aplikacije, stupio u saradnju sa Tactic-om, kompanijom sa sedištem u San Franciscu, koja je specijalizovana za proizvodnju virtuelnih iskustava.

Augmented reality (Proširena stvarnost) je u uzbudljivoj fazi, a nova tehnologija i tehnike pomeraju granice onoga što je moguće. Jack Daniel's AR aplikacija sadrži tehnologiju koja postavlja najviše standarde kreativnog pripovedanja. Iskustva stečena na Jack Daniel’s aplikaciji pomoći će u osvajanju novih znanja o razvoju AR aplikacija za različite brendove i industrije, rekao je Peter Oberdorfer, predsednik Tactic-a.

-