InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
02.10.2019.

HRVATSKA

Fortenova grupa prodaje Atlas i Kompas

Fortenova grupa izvestila je da je distribucijom materijala namenjenih potencijalnim investitorima započela najavljeni proces dezinvestiranja društava iz nematičnog poslovanja, a na prodaju su ponuđene kompanije između ostalog i kompanije Atlas i Kompas.

Iz Fortenove ističu kako su u skladu sa strategijom fokusiranja na razvoj poslovanja u svojim matičnim delatnostima – maloprodaji i veleprodaji, prehrani i poljoprivredi, kao i planiranim izlaskom iz delatnosti koje ne predstavljaju njezino strateško usmerenje, preduzeli opsežne pripreme za prodaju navedenih kompanija, što uključuje angažovanje savetnika koji će voditi taj proces.

Ekskluzivni savetnici Fortenova grupe za prodaju Atlasa, Kompasa i njihovih povezanih društava su kompanije UMiUM i PKF.

U saopštenju se navodi da su Atlas, Kompas Ljubljana, Kompas Poreč i Kompas mreža regionalni lideri koji u Hrvatskoj i Sloveniji drže više od 20% tržišta, kao i više od 15% tržišta u Crnoj Gori.

Kompanije koje godišnje opslužuju oko 1,2 miliona putnika u dolasku i odlasku poznate su po punom spektru usluga koje nude (turoperatori, putnička agencija i kompanija za destinacijski menadžment). Kompanije imaju više od 3.500 poslovnih partnera i više od 600 zaposlenih.

Ukupni prihod Atlasa, Kompasa i povezanih kompanija u 2018. je iznosio 219 miliona evra.

-