InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
29.04.2020.

Fabrike kompanije Miele nastavile proizvodnju

Mere zatvaranja koje su bile na snazi od 1. aprila ovim su okončane.

Nemačka postrojenja kompanije Miele nastavila su proizvodnju 20. aprila.

Proizvodnja takođe otpočinje i u fabrikama van teritorije Nemačke, a u pojedinim područjima ipak se nastavlja sa skraćenim radnim vremenom. Prethodnih nedelja kompanija Miele je preduzela sve mere predostrožnosti kako bi za svoje zaposlene osigurala najbolje moguće mere zaštite od korona virusa po povratku na posao. Primera radi, za sve lokacije su obezbeđene maske.

Kompanija je privremenu obustavu proizvodnje obrazložila prekidom u lancu snabdevanja i naglim padom prodaje usled zatvaranja maloprodajnih objekata.

- Situacija je donekle olakšana za dobavljače, ali ovo ne znači da je stabilna. Nastavićemo proizvodnju, a planovi će biti kreirani za desetodnevni period. Stoga se ne može isključiti skraćeno radno vreme pojedinih fabrika i proizvodnih područja. Suočeni smo sa veoma dinamičnom situacijom širom sveta, koju karakterišu brojne nesigurnosti - rekao je Stefan Breit, izvršni direktor za tehnologiju Miele Grupe i dodao: - Kako je mnogim trgovcima dozvoljeno ponovno otvaranje prodavnica, nadamo se povećanju tražnje.

Skraćeno radno vreme i dalje je na snazi u pojedinim odeljenjima uključujući administraciju i područja sa javnim pristupom (izložbeni prostori, Miele muzej). Koja odeljenja su i do koje mere pogođena, biće prilagođavano na nedeljnom nivou. Ipak, sve usluge značajne za trgovinu i kupce su garantovane. Ovo uključuje logistiku i telefonsku službu za korisnike, kao i profesionalnu terensku korisničku podršku. Serviseri redovno održavaju opremu za dezinfekciju i sterilizaciju, kao i mašine za pranje veša u bolnicama i staračkim domovima, pomažući da ovi objekti mogu nastaviti rad.

Kako bi obnovila proizvodnju, kompanija je obezbedila maske za sve radnike, ali ih je istovremeno zamolila da ponesu i svoje maske, ukoliko su im dostupne. Nošenje maski u Nemačkoj je dobrovoljno, a Miele prati preporuke nemačkih vlasti u ovom pogledu. Paneli od pleksiglasa su postavljeni na radnim stanicama kod kojih postoji fizička blizina sa drugima. Samostalna pomagala omogućuju da vrata budu otvorena podlakticom ili laktom. Osigurano je i više sredstava za dezinfekciju i pružene informacije o higijenskim merama predostrožnosti. Miele je uveo stepenaste promene smene, tako da se na početku i na kraju rada sreće manje zaposlenih.

Pre nekoliko nedelja, kompanija je već kreirala pravne i tehničke mogućnosti za rad od kuće širokog obima. Ovo se pokazalo uspešnim i nastaviće se sa ciljem smanjenja kontakata u kancelariji. Miele podržava roditelje u ovoj teškoj situaciji kada su zatvoreni centri za dnevnu negu, nudeći fleksibilno radno vreme kada god je to moguće. Osim toga, kompanija nudi slobodne dane u slučaju nedostupnosti adekvatne brige o deci, u skladu sa dogovorom između zaposlenih i sindikata u Nemačkoj.

Kada su u pitanju Miele Showroom-ovi u Srbiji, u skladu sa aktuelnim smernicama Vlade Srbije, prodajni objekti radiće pridržavajući se svih mera zaštite.

Izvor: eKapija
Foto: Miele

-