InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
25.07.2019.

Italija/Francuska

Campari pregovora o kupovini francuske kompanije Rhumantilles

Italijanska grupa Campari ušla je u ekskluzivne pregovore za kupovinu francuske firme Rhumantilles SAS, u nastojanju da ojača svoje poslovanje rumom i razvije svoje tržište u Francuskoj.

Rhumantilles proizvodi karipske brendove Rhum Agricole u svojoj jedinici Bellonnie & Bourdillon Successeurs (BBS). U vlasništu je društva akcionara Compagnie Financière Chevrillon i grupe manjinskih deoničara.

Rhum je specifična vrsta ruma koji se proizvodi samo na Karibima i destiluje se isključivo iz čistog fermentisanog soka od ceđene šećerne trske.

Campari je saopštio da je neto prodaja kompanije, koju čine brendovi Mauny, Trois Rivières i Duquesne rhums, iznosila 24,1 miliona evra. Iz kompanije su još dodali da će objaviti finansijske detalje predloženog sporazuma nakon što se zaključi sporazum.

Italijanska firma je navela da je rum premijum kategorija "u srcu miksološkog trenda i rastuće kulture koktela". Još dodaju: Štaviše, Francuska je spremna da postane jedno od strateških tržišta grupe i sa ovom akvizicijom, Campari grupa ima priliku da dobije značajnu kritičnu masu na tom tržištu.

Campari je šesta najveća svetska kompanija za proizvodnju alkoholnih pića i poseduje više od 50 brendova, uključujući Aperol, Grand Marnier i Wild Turkey burbon.

Izvor: www.esmmagazine.com
Foto: la1ere.francetvinfo.fr

-