InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
05.05.2020.

Biznis transfer: Filip Luneski imenovan za direktora strategija i procesa u kompaniji AB InBev u Njujorku

Prethodne četiri godine bio je deo evropskog tima Molson Coorsa (u čijem sastavu posluje Apatinska pivara) odgovoran za 11 zemalja, kao i direktor za trade marketing i category management za Evropu.

Filip Luneski, direktor customer marketinga i menadžmenta kategorije za Evropu u kompaniji Molson Coors svoju dalju karijeru nastavlja na poziciji direktora strategija i procesa u kompaniji Anheuser-Busch InBev SA/NV (AB InBev) u Njujorku.

AB InBev je jedna od najvećih globalnih kompanija u sektoru robe široke potrošnje i jedan od najvećih svetskih proizvođača pića, koja u svom okrilju ima pivski brend Budweiser.

Sedište kompanije je u Belgiji, a Filip će se pridružiti kancelariji za globalno upravljanje brendovima, koja se nalazi u Njujorku.
Kompanija takođe ima sedišta u Sao Paolu, Londonu, Meksiko Sitiju, Johanesburgu i drugim.

Filip Luneski je profesionalac u oblasti marketinga i menadžmenta kategorija.

Svoj profesionalni angažman počeo je u Coca-Cola sistemu u Srbiji, gde je uspešnu karijeru gradio radeći na nekim od najvećih i najuspešnijih kampanja i projekata, uključujući personalizovane Coca-Cola boce.

U Molson Coors, u čijem sastavu posluje Apatinska pivara, prelazi 2014. godine i svojim dolaskom uvodi category management kao novi komercijalni sektor u kompaniji. Paralelno vodi i tim za trade marketing u horeca kanalu, gde postiže značajne uspehe.

Prethodne četiri godine bio je deo evropskog tima Molson Coorsa odgovoran za 11 zemalja, kao i direktor za trade marketing i category management za Evropu.

Takođe je obavljao funkciju predsednika Makedonske poslovne asocijacije u Srbiji.

Već godinama sarađuje sa izdavačkom kućom InB2B Media (InStore i InHoreca magazini), kao autor-saradnik i govornik na konferencijama.

Više informacija o karijeri Filipa Luneskog možete pogledati na LinkedIn profilu https://www.linkedin.com/in/filip-luneski-33419b7/

-