InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
25.07.2019.

ITALIJA

Birra Peroni ulaže u novu punionicu

Italijanska pivara Birra Peroni uložila je 13 miliona evra u novu liniju za punjenje u fabrici u Bariju.

Poslednjih godina, proizvodni pogon u italijanskom regionu Pulja doživeo je niz velikih investicija koje su poboljšale i optimizovale proizvodne kapacitete i ekološke standarde, saopštili su iz kompanije.

Prethodne godine, proizvodni pogon u Bariju zabeležio je istorijsku proizvodnju. Tada je proizvodnja piva premašila 1,8 miliona hl, što predstavlja rast od 5,7% u odnosu na 2017. Kompanija je, takođe, nastavila da poboljšava ekološke performanse fabrike. Ukupna potrošnja energije smanjena je za 3,7% na godišnjem nivou u 2018. godini, dok je emisija ugljen-dioksida smanjena za 1,2%.

Prema rečima direktora pogona, Michele Cason-a, nova proizvodna linija ima potencijalni kapacitet punjenja 50.000 boca na sat. Novi cilj ovog fabričkog kruga će, tako, biti da premaši proizvodni kapacitet od dva miliona hektolitara.

Birra Peroni je u poslednjih 10 godina uložio 26 miliona evra u proizvodni pogon Bari. Prema rečima direktora za korporativne poslove, Federico Sannella-a, kompanija će u naredne tri godine uložiti još 13 miliona evra u objekat.

Izvor: www.esmmagazine.com
Foto: www.pugliain.net

-