InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
17.10.2019.

REGION

Atlantic Grupa ponovo dobitnik sertifikata najbolji Poslodavac Partner

Atlantic Grupa je i ove je godine stekla status Poslodavc Partner, nakon što je prošla kroz nezavisnu analizu svojih HR procesa u sklopu projekta Sertifikat Poslodavac Partner konsultantske kuće SELECTIO, a osvojila je 99% bodova u postupku sertifikacije.

Kako navode iz kompanije u Atlanticu naglasak stavljaju na brigu za sveobuhvatnu dobrobit i zadovoljstvo svojih zaposlenih, pa je u poslednjih godinu dana fokus na pojednostavljenju procedura i razvoju palete programa koji predstavljaju fleksibilizaciju radnih uslova i njihovo prilagođavanje individualnim potrebama zaposlenih.

Najvažnije nam je da se ljudi u Atlanticu osećaju dobro, jer zaposleni nisu samo resurs nego pre svega investitori, koji svakodnevno ulažu svoju energiju, strast i talenat kako bismo svi zajedno bili uspešni. Naši brendovi poput Smokija, Bananice, Grand kafe, Cedevite i Argete regionalni su lideri upravo zahvaljujući našim ljudima koji su uložili sebe u njihov rast i razvoj. Okolnosti na tržištu se sve ubrzanije menjaju, stoga i naše prakse moraju da se prilagođavaju, kako bismo našim zaposlenima pružili ono što im je potrebno i motivisali ih da daju najbolje od sebe. Tako da je CEP sertifikacija, u koju su uključena sva Atlantic tržišta, odlična prilika da preispitamo ono što radimo i da iz godine u godinu podižemo lestvicu naših HR procesa, rekla je tom prilikom Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Severnu Makedoniju, Atlantic Grupe.

Poručuju da je Atlanticova predanost poštovanju različitosti u najširem kontekstu, kao i jednakih mogućnosti za sve zaposlene, a potvrđuje se i u konkretnim brojkama, pa je na nivou Grupe postotak žena ukupno i na menadžerskim pozicijama oko 50%, što je danas još uvek retkost na tržištu.

Atlantic Grupa je u ovogodišnjem procesu sertifikacije ponovo demonstrirala da je njihov HR sektor strateški partner biznisu i da kontinuirano ulažu značajne napore u osiguravanje wellbeinga svojih zaposlenika, rečeno je Aleksandar Zemunić, član Uprave kompanije SELECTIO.

Sertifikat Poslodavac Partner priznanje je koje kompanija SELECTIO dodeljuje za izuzetnost u upravljanju ljudskim resursima već 14 godina. Kako bi stekla ovaj sertifikat, svaka kompanija mora proći kroz procenu svojih HR procesa prilikom koje stručni tročlani sertifikacioni tim analizira i procenjuje njene HR procese u pet velikih područja – Strategija, Regrutacija i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj, kao i Odnos prema zaposlenima. Pravo na status Poslodavca Partnera ostvaruju samo kompanije koje u svakom od 5 područja ostvare minimalno 70%, a ukupno barem 75% bodova. Koliko je sertifikacija zahtevna pokazuje podatak da trenutno ima samo 66 nosioca Certifikata na 10 tržišta.

-