InHoReCa  in your country
SRBIJA
Koronavirus
14.05.2020.

PKS: Do kraja nedelje očekuje se da privrednici objedine predlog kriterijuma za korišćenje kredita Fonda za razvoj uz povoljnije uslove otplate

Predstavnici turističkih agencija, nautičkog turizma, ugostitelji, hotelijeri, kategorizovanog privatnog smeštaja, organizatori događaja i vodiči dostaviće specifičnosti i predloge za kredite i finansijsku pomoć za svoje delatnosti.

Operativna grupa predstavnika privrede i Vlade Srbije intenzivno radi na konkretizaciji mera pomoći turističkoj privredi Srbije, a do kraja nedelje očekuje se da privrednici objedine predlog kriterijuma za korišćenje kredita Fonda za razvoj uz povoljnije uslove otplate,izjavila je sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije Tijana Maljković, a prenosi Tanjug.

Predstavnici turističkih agencija, nautičkog turizma, ugostitelji, hotelijeri, kategorizovanog privatnog smeštaja, organizatori događaja i vodiči dostaviće specifičnosti i predloge za kredite i finansijsku pomoć za svoje delatnosti, na osnovu kojih će biti kreiran predlozi ministarstvima finansija i privrede, saopštila je Privredna komora Srbije.

Podsticajne mere države svi vide kao ključne da bi ugostiteljski sektor ponovo beležio rast, jer su i mali ugostiteljski objekti poput barova i kafića, kao i veći, poput restorana, ekstremno pogođeni, s obzirom na meru zabrane okupljanja koje je i dalje na snazi, rekla je ona.

Kako je ukazala ministarstva turizma i finansija su voljna da se nađu najbolja rešenja kratkoročnih mera koje bi omogućila preživljavanje turističkom i ugostiteljskom sektoru i očuvanje radnih mesta.

Neophodne su i dodatne mere pomoći i podrška za najugroženiji sektor, tako da će se narednih dana i o tome pregovarati sa predstavnicima Vlade, rekla je ona.

Dodala je se planiraju i dugoročne mere koje bi bile podrška predstavnicima privatnog sektora da planiraju dalji razvoj poslovanja.

Izvor: eKapija/Tanjug
Foto: Pixabay

-