InHoReCa  in your country
SRBIJA
Konferencije
20.09.2018.

FMCG SUMMIT BEOGRAD

FMCG SUMMIT BEOGRAD - 22. NOVEMBAR 2018.

PRIDRUŽITE NAM SE I OVE GODINE NA NAJVEĆEM REGIONALNOM TRGOVAČKOM DOGAĐAJU

Konferencija, koja nudi odličnu priliku za poslovno umrežavanje, sticanje novih znanja i razmenu iskustava, svake godine okupi više od 450 učesnika iz 7 država.

PROGRAM, INFORMACIJE I PRIJAVE NA STRANICI
WWW.FMCG-SUMMIT.RS

Peti po redu FMCG Summit Beograd, koji će i ove godine, tradicionalno, biti održan 22. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, učesnicima će ponuditi analizu stanja i potencijala domaće FMCG industrije, kao i trgovačkih trendova u centralnoj i istočnoj Evropi. Predstaviće se domaći pojedinci koji su napravili zavidnu karijeru u globalnim kompanijama, a biće reči i o velikim globalnim trgovcima koji nude šansu domaćim proizvođačima PL-a. Poseban segment biće posvećen izvoznom potencijalu na rusko tržište i putu domaćih proizvoda na police najvećih ruskih lanaca.

Kao završni, keynote govornik, prezentaciju će održati Miodrag Borojević, predsednik Uprave ruskog trgovačkog O’Key lanca.

Miodrag Borojević je 1. maja prošle godine preuzeo funkciju predsednika Uprave lanca O’Key, u cijem sastavu posluju 74 hipermarketa, 36 supermarketa, 64 trgovine i 54 diskonta, i koji zapošljava 30.000 ljudi. Rusko tržište, koje FMCG igraci sa iskustvom nazivaju El Dorado, još uvek je veoma segmentirano, a najvećih pet trgovaca drži 20% celog tržišta.

Borojević će dati svoj pogled na trenutno stanje, buducnost i mogucnosti izvoza iz Srbije, kao i o svojim ličnim uspešnim potezima u transformaciji lanca, položaju svoje kompanije i trgovine, generalno, u najvećoj državi na svetu.

Ovogodišnji program tematski je podeljen na sledeće celine:

Srbija danas: stanje, prognoze i realan potencijal domaće FMCG industrije
Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik, magazin NIN ekonomski stručnjak/analitičar

Inspiracija
U Srbiji i regionu postoje mnoge priče o uspehu, ličnom i kompanijskom. Jedan od ciljeva konferencije FMCG Summit jeste da učesnicima predstavi pojedince koji su uspeli u Srbiji, regionu i svetu i čiji profesionalni razvojni put inspiriše, motiviše i ohrabruje. Prava inspiracija za mlade lidere i one koji žele da to (p)ostanu.
Ljubo Grujić, generalni direktor novih proizvoda i negaziranih napitaka za Evropu, Coca-Cola

E-trgovina: premijum prehrambeni proizvodi na klik
Startup Foodist, pokrenut 2012. godine, danas je jedna od najvećih online kompanija u Nemačkoj za prodaju premijum prehrambenih proizvoda. Ima više od 250.000 online kupaca i okuplja više od 5.000 offline ritejlera, među kojima su Rewe, Edeka, Metro, Rossmann i QVC Teleshopping.
Alexander Đorđević, osnivač i generalni direktor, Foodist

Inovacije: Jačanje unutrašnjih kapaciteta za inovacije u kompanijama

Kako izgraditi kulturu za inoviranje? Kakvi su trendovi, alati i modeli inoviranja? Kako pokrenuti ljude i razviti strategiju? Mogu li otvorene inovacije da pomognu? Kako dizajnirati inovativan proizvod? Kako spojiti digitalnu i inovacijsku transformaciju organizacije? Kako izraditi roadmap za inovacije za svoju organizaciju?
Kompanije moraju da nauče kako da izgrade sistem za inoviranje, koji uključuje sve zaposlene i spoljnu zajednicu, a u tome mogu da im pomognu holistički i integrisani program koji sadrži različite savremene pristupe, metode, alate i tehnike za uspešnu inovacijsku transformaciju organizacije.
Za kompanije je neophodno da osveste važnost stvaranja kulture za ubrzanje inovativnosti, upoznaju se sa trendovima, pristupima, alatima i metodama u upravljanju idejama i inovacijama u organizaciji.

Emir Džanić, Cambridge Innovative System Solutions Ltd.

Razvoj diskontera - hibridni koncept, iskustva i prilagođavanje
Hard diskonteri vremenom su evoluirali u takozvane pametne diskontere. Supermarketizacija je termin koji se koristi da opiše njihov razvoj u hibridni format diskontera i supermarketa - asortiman i usluga po uzoru na supermarkete, ali po cenovnoj strukturi diskontera. Aldi će ove godine postati trgovac broj dva na evropskom ritejl tržištu, iza Schwarz Group-e (Lidl), a ispred dobro pozicioniranih giganata Carrefour i Tesco. U godini kada Lidl ulazi na tržište Srbije, šta možemo naučiti iz iskustva drugih zemalja? Koji trgovački lanci i formati su se najbolje prilagodili promenama na trgovačkoj sceni koju donose diskonteri? Koje su pretnje, ali i potencijalna korist za sve igrače već prisutne na tržištu?
Matthias Queck, direktor istraživanja, LZ Retailytics (Lebensmittel Zeitung), Nemačka

Rusija – kako sa domaćim proizvodima na police najvećih ruskih lanaca?
Rusko tržište, koje FMCG igrači sa iskustvom nazivaju El Dorado, još uvek je veoma segmentirano, a najvećih pet trgovaca drži 20 odsto čitavog tržišta. Rusija je treći trgovinski partner Srbiji. Plasman srpskih proizvoda na rusko tržište karakteriše startna, cenovna i konkurentna prednost u odnosu na druge uvozne proizvode zahvaljujući jedinstvenom, preferencijalnom trgovinskom sporazumu i bescarinskom izvozu na tržište od preko 144 miliona stanovnika. Iako su pojedini domaći proizvođači uspešno plasirali svoje proizvode na rusko tržište, utisak je da možemo mnogo više. Na koji način?
Dejan Delić, direktor predstavništva PKS u Rusiji
Miodrag Borojević, predsednik Uprave i izvršni direktor ruskog trgovačkog lanca O’Key
Nemanja Knežević, direktor marketinga i razvoja, Zlatiborac

PRATITE NAS.

Naše konferencije u regionu:
FMCG Summit Beograd (www.fmcg-summit.rs)
FMCG Summit Zagreb (www.fmcg-summit.hr)
FMCG Summit Sarajevo (www.fmcg-summit.ba)
FMCG Summit Skoplje (www.fmcg-summit.mk)

-