InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
06.11.2019.

SAVETI: OBRAZOVANJE I NJEGOV UTICAJ NA RAZVOJ UGOSTITELJSTVA

Ulaganje u strast

Vaša strast prema vinu i ugostiteljstvu vodiće vas pravim putem, ali samo uz obrazovanje tim putem možete koračati uspešno

Autor: Petar Veličković

Somelijer i vinski edukator

Vinskog profesionalca možete zamisliti kao nekoga ko je plaćen da pije vino. Da, to je jedna od privilegija ove profesije. Ali ono što morate imati na umu je da vinski profesionalci većinu svog života provode učeći.

Pričaću sa vama na osnovu svog iskustva. Iza sebe imam više od 10 godina međunarodne karijere. U početku sam kao mladi konobar znao o vinu da se deli na crveno, belo i roze. A to neznanje prihvatio je restoran u kom sam tada radio. Gosti u restoranu nisu očekivali da znam nešto više. Deset godina kasnije - to je još tužna stvarnost u većini ugostiteljskih objekata.

Obuka i obrazovanje zaposlenih jedan je od najzapostavljenijih aspekata ugostiteljskog posla. Zašto je tako? Verovatno zbog predrasuda da se obrazovanje i obuka često vide samo kao ulaganje, trošak, nešto što ne može doneti brze i merljive rezultate. Ali sa druge strane, činjenica je da postoje studije koje tvrde da ulaganje u obrazovanje zaposlenih znatno utiče na zarade ugostiteljskog objekta.

Zašto školovati svoje zaposlene? Prema studiji jedne od najboljih svetskih organizacija za edukaciju u oblasti vina i žestokih pića - Wine and Spirits Education Trust – WSET, investicija od 3.000 dolara u obuku zaposlenih rezultirala je povećanjem prodaje za 42.000 dolara samo u naredna tri meseca. Vinski trening ne treba dakle posmatrati kao trošak, već kao efikasan način za poboljšanje krajnjeg profita.

Kako će trening uticati na vaše poslovanje?
Poboljšaće rad vaših zaposlenih Prema istraživanju specijalizovanog časopisa za menadžment Harvard Business Review-a, obuka zaposlenih može poboljšati njihov rad za 22 procenta, dok redovna obuka u kombinaciji sa mentorstvom poboljšava njihov rad za čak 88 odsto. Pomoći će vam da zadržite iskusno i kvalitetno osoblje Traženje novog, često neiskusnog osoblja, gotovo svakih šest meseci, uobičajena je i skupa stvarnost u ugostiteljstvu. Obuka i obrazovanje ne samo da poboljšavaju uslugu koju vaši zaposleni nude, već i ispunjavaju njihove potrebe za profesionalnim razvojem. U ranije spomenutoj studiji koju je sproveo WSET, 61% zaposlenih izjavilo je da će ostati na svojim poslovima narednih pet godina upravo zbog obrazovanja i obuke, što im omogućava da napreduju u karijeri.

Šta dobijate vi?
Lojalne kupce koji vam se vraćaju! Zaposleni koji su obrazovani i motivisani znaju kako da prepoznaju i odgovore na potrebe kupaca. Kupci čije su potrebe zadovoljene vratiće se i rado će vas preporučiti. To u prevodu znači bolju zaradu i veliku reputaciju! U mom slučaju, investicija koju sam uložio u svoje obrazovanje bila je najbolja investicija koju sam ikada napravio.

Vaša strast prema vinu i ugostiteljstvu vodiće vas pravim putem, ali samo uz obrazovanje tim putem možete koračati uspešno.

O autoru:

Petar Veličković je CMS (Court of Master Sommelier) sertifikovani somelijer i WSET (Wine and Spirit Education Trust) vinski edukator. Ima više od 10 godina iskustva u elitnim hotelima i restoranima svetske klase. Osnivač je Wine Way - centra za obrazovanje u vinskoj profesiji, savetovanje i organizovanje vinskih manifestacija i degustacija. Od početka ove godine Wine Way je ovlašćeni predstavnik WSET kurseva i kvalifikacija u Makedoniji, čiji je cilj da podigne nivo vinske kulture u Makedoniji, a samim tim i razvoj ugostiteljstva.

-