InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
20.11.2019.

DOGAĐAJI

Strauss Coffee održao takmičenje za najboljeg baristu

Kompanija Strauss Coffee organizovala je godišnje globalno takmičenje za najboljeg baristu u poljskom Krakovu, a pobednik takmičenja je Aleksandar Lekomcev iz Ukrajine.

Pripremu espresa, kapućina i specijaliteta od kafe ocenjivale su stručne internacionalne sudije predvođene Šajem Banielom iz Izraela, a kreativnost takmičara bila je ključna za lattee art "free pour" tehniku.

Da se kafa kao napitak iz dana u dan razvija potvrdila je kreativnost takmičara koji su je u završnoj kategoriji nadmetanja pripremali u ibriku, ali su pokazali i pripremu kafa trećeg talasa. Treći talas kafa je pokret koji promoviše istinsko uživanje i napitak najvišeg kvaliteta, tretirajući kafu kao umetnost, a njenu konzumaciju kao vrhunski doživljaj prožet znanjem i zadovoljstvom.

Ovo takmičenje bilo je posebno iskustvo. Zadovoljan sam što sam imao priliku da učestvujem sa svojim divnim kolegama, da se dobro zabavim i čujem posebnu priču o kafi svakog predstavnika svake zemlje učesnice, što je neprocenjivo, rekao je Srđan Marković, predstavnik Strauss Adriatica.

-