InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
24.07.2019.

VELIKA BRITANIJA

Sainsbury's otvara prvi bezalkoholni pub

Britanski trgovački lanac Sainsbury's objavio je planove za otvaranje tradicionalnog puba, Clean Vic, u Londonu, koji će služiti samo bezalkoholna pića i alkoholna (vina, piva i žestoka) sa malim procentom alkohola (do 0,5%).

Ovaj pub, prvi ove vrste u Velikoj Britaniji, organizovaće dvodnevni pop-up događaj za svoje kupce 24. i 25. jula u londonskoj New Oxford ulici. Ulazak u pub će koštati pet funti, što će posetiocima omogućiti i dva pića po svom izboru i nešto sitnih zalogaja. U ponudi će biti širok asortiman piva i vina s niskim procentom ili bez alkohola, kao i mokteli (kokteli bez alkohola). Posetioci će, takođe, imati priliku da isprobaju i Celtic Soul, prvi britanski bezalkoholni tamni destilat.

Bar Clean Vic će, takođe, organizovati razne radionice o tome kako smanjiti unos alkohola.

Kako su iz trgovačkog lanca napomenuli, iz razgovora sa potrošačima saznali su da i dalje postoji izvesna neizvesnost i nesigurnost u vezi sa ovom vrstom pića, o tome kakvog su ukusa i kako se prave. Pa su planirali da kroz svoje specijalno kreirane radionice pomognu kupcima da saznaju više o ovim pićima, pružajući ključne zaključke upravo od stručnjaka u ovoj kategoriji.

U proteklih 12 nedelja, naveli su da je Sainsbury's zabeležio rast prodaje od 31,8% pića bez i sa malim procentom alkohola. Takođe, njihovi podaci pokazuju povećanje online korisnika od 33% koji su pretraživali bezalkoholne proizvode.

Izvor: www.esmmagazine.com
Foto: www.about.sainsburys.co.uk

-