InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
01.10.2019.

HRVATSKA

Proglašen pobednik takmičenja Julius Meinl Barista Championship

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu održano je finalno takmičenje Julius Meinl Barista Championship, kao i najava kampanje Meet With A Poem.

Osim takmičarskog dela, kampanja Meet With a Poem koja se sastojala od pisanja stihova sa poznatim ličnostima, imala je i humanitarni karakter - za svaki napisani stih kompanija je darovala 4kn neprofitnoj humanitarnoj organizaciji Veliko srce u malom srcu.

Julius Meinl podstiče važnost zajedništva, poetskog i sveukupnog umjetničkog izražavanja. U skladu s njegovanjem zajedništva i humanitarnog djelovanja, koje je jednako našoj prirodi i poslovnoj kulturi, ovom donacijom pomažemo u realizaciji ciljeva i programa Udruge u zaštiti zdravlja i sveukupnoj dobrobiti ranjive skupine djece sa srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Ovaj put odlučili smo uključiti u donaciju i naše drage sugrađane, koji pisanjem stihova daruju od srca i pozivam ih da u što većem broju posjete jednu od 33 lokacije i pretoče svoju inspiraciju na papir, dodao je Marko Crnogorac, direktor i član uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Svoje veštine na Cvjetnom trgu prikazalo je osam finalista Julius Meinl Barista Championship iz Osijeka, Rijeke, Zagreba i Splita: Kristijan Tomeković, Boško Čakarević, Monika Orak, Sanin Kadic, Dušan Kerić, Marko Podbrežnički, Smiljana Patrlj i Tomislav Stančić.

Njihove veštine pratilo je članova žirija, a pobednik takmičenja je je Dušan Kerić iz Zagreba koji je ujedno i osigurao avionsku kartu za posetu Svetskom takimčenju barista, koje će se održati 2020. godine u australijskom Melburnu.

-