InHoReCa  in your country
SRBIJA
Kafići
02.03.2020.

SAD

Panera Bread uvodi mesečnu pretplatu na kafu

Ponuda neograničene kafe za poneti za samo 8.99 dolara mesečno zvuči suviše dobro da bi bila istinita, ali od danas je dostupna mušterijama kafeterija Panera Bread u Americi.

Program počinje danas na skoro 2.200 lokacija ovog lanca kafeterija i daje mogućnost korisnicima da uz simboličnu mesečnu pretplatu kupe šolju kafe, čaja ili ledene kafe i da je dopune neograničen broj puta. Espreso i kapućino nisu u ponudi.

To znači da će korisnici koji samo jednom dnevno budu konzumirali kafu, ovaj napitak dobiti za samo 30 centi po čaši. Kompanija je tokom prethodna tri meseca testirala program na četiri lokacije. Kako kažu, rezultati su fascinantni. Posećenost je porasla za 200 odsto, dok je broj mušterija koji uz kafu kupuju hranu, porastao za 70 odsto.

Za mnoge, kafa je važan deo svakodnevnog rituala. Kafa nas podiže, unosi optimizam. Neprestano smo se pitali zašto ne može da bude dostupnija, pristupačnija. Znamo da unosimo pometnju u biznis. Ali, namerno preispitujemo status kvo jer verujemo da svako zaslužuje punu šolju, bukvalno i figurativno, poručio je izvršni direktor kompanije Niren Chaudhary.

Prošle godine u martu, Burger King je testirao sličan program, po ceni od pet dolara mesečno za jednu malu kafu dnevno, ali je već posle nekoliko meseci odustao. Inače, prema dostupnim podacima, prosečan Amerikanac na kafu godišnje potroši 1.100 dolara. Svakog dana u ovom napitku uživa 160 miliona stanovnika SAD.

Foto: Pexels

-